duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ziaristul Florin Matei s-a stins din viață. „A plecat spre o lume mai bună”

  de Lucian Dănilă | 28 septembrie 2022, 3:08 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  1

  O veste foarte tristă face în această după amiază rondul redacțiilor din presa arădeană, dar și cea din Timiș, Caraș Severin sau Hunedoara, acolo unde era foarte cunoscut Florin Matei, un vechi jurnalist sportiv.

  Florin Matei s-a stins în această după amiază din viață după o grea suferință. Anunțul a fost făcut de fiul său Daniel Matei pe contul de Facebook al fostului jurnalist:

  Bună,

  Într-o ultimă postare pe acest cont, și conform dorinței lui, vă anunț cu regret în suflet că Matei Florin a plecat dintre noi spre o lume mai bună .

  Dumnezeu să-l odihnească.

  Priveghiul are loc în Arad, la Casa Funerara Rostyl, pe strada Cocorilor, numărul 64, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 12, la cimitirul Pomenirea.

  Daniel Matei”

  În urmă cu cinci ani, în luna august a anului 2017, vedea lumina tiparului cartea scrisă de Florin Matei, „Fotbalul care odinioară zâmbea”, o carte lansată într-o sală plină la Consiliul Județean, o carte la a cărei apariție au fost prezenți cei mai reprezentativi fotbaliști ai Aradului din anii 70-90, dar și toți jurnaliștii de sport ai Aradului.

  florin 2

  Florin a fost unul dintre cei mai vechi și cei mai buni jurnaliști sportivi ai Aradului, unul care a văzut copil fiind și UTA lui Domide sau Broșovszky, dar și ceea ce a urmat mai ales după anii 2000 în fotbalul autohton. Născut în zona orașului Brad, din județul Hunedoara, mai precis în satul Crișcior, Florin a rămas foarte aproape de locurile copilăriei sale despre care a scris foarte des, chiar și în ultimele sale luni de viață, când se afla pe patul de spital.

  Prima mare dragoste a lui Florin Matei a fost echipa de fotbal Aurul Brad. Apoi, după ce s-a mutat la Arad, oraș în care și-a întemeiat o frumoasă familie, s-a îndrăgostit iremediabil de UTA. S-a remarcat ca gazetar la publicația Fotbal Vest, săptămânalul care rezistă de câteva decenii pe plaja presei scrise, ziarul care nu a renunțat niciodată la adevăratul jurnalism sportiv: cronici, analize, statistici, informații.

  Cartea „Fotbalul care odinioară zâmbea” a apărut tocmai pentru că lui Florin Matei i s-a făcut lehamite să mai scrie despre fotbalul actual, despre spectacolul de la televiziunile la care apar „Becali, Fănel, Gigel sau Romel”, așa cum chiar el spunea. Astfel, a rămas cu nostalgia vremurilor din tinerețea sa, al acelor vremuri pline de farmec atât în fotbalul mic cât și în fotbalul mare.

  La fel cum i se făcuse lehamite de fotbalul zilelor noastre, deși era chiar până în ultimele sale clipe de viață un urmăritor al meciurilor Bătrânei Doamne, în ultimii doi ani, Florin Matei a fost un aprig contestatar al restricțiilor sau măsurilor luate de cei care ne conduc.

  O fire liberă, un scriitor extraordinar, un om drept și demn, Florin s-a despărțit în această după amiază de această lume și, așa cum spune fiul său Daniel, „a plecat spre o lume mai bună”.

  O zi tristă pentru jurnalismul din Vestul țării, o zi tristă pentru toți cei care l-au cunoscut.

  Să te odihnești în pace, Florine!

  Condoleanțe familiei Matei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.