sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zi de sărbătoare pentru pompieri. Lansări de carte, expoziții și decorațiuni (Foto + Video)

  de Tomck@t | 11 septembrie 2015, 4:05 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Deși abia pe 13 septembrie putem vorbi de Ziua Pompierilor din România, la Arad, membrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș”, alături de formațiile civile de Pompieri, mai mulți oameni de cultură și nu în ultimul rând, oficialitățile arădene au dat startul festivităților astăzi, pe 11 septembrie. Simpozionul dedicat Pompierilor a avut loc în această dimineață în sala „Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ, dar arădenii pot admira în continuare, în fața Primăriei, și o expoziție de vehicule și pompe manuale folosite de pompierii arădeni în secolul trecut.

  La Simpozionul dedicat Zilei Pompierilor din sala „Ferdinand” au luat cuvântul col. ing. Ioan Bogdănescu, inspector-șef ISU Arad, ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, dar și diaconul dr. Gheorghe Hodrea. S-au înmânat decorații și au fost lansate două cărți, „Pompierii din Sântana – cu ajutorul Domnului” de Gheorghe Sinescu și „Patrimoniul preindustrial și industrial în România” de Volker Wollmann, prezentate de dr. Doru Sinaci, respectiv prof. Horia Truță. De asemenea, au fost expuse echipamentele, pozele de colecție, cupele, insignele și diplomele Pompierilor Voluntari din Arad. La ora 13, invitații au fost așteptați la Poligonul din Ceala, la un concurs de aprins focul sub cătlane şi de gătit în campanie organizat de către Formaţiile Civile de Pompieri Voluntari din judeţul Arad.

  Ceremoniile cu „porți deschise” continuă duminică, pe data de 13 septembrie, începând cu ora 10:00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” (Str. Andrei Șaguna nr. 66-72), unde se vor prezenta tehnicile de intervenție ale pompierilor arădeni.

  Foto: Doru Jidoi

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.