vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zgârie-norii viitorului vor avea munți și râuri și vor asigura supraviețuirea animalelor (Foto)

  de Special Arad | 2 aprilie 2015, 2:47 PM | Știință

  0

  Editia din acest an a unui concurs international care provoaca arhitectii sa isi imagineze cum vor arata si ce functii vor avea zgarie-norii viitorului a avut ca teme suprapopularea, incalzirea globala si dezastrele naturale.

  Concursul, sponsorizat de publicatia eVolo si aflat la a 10-a editie, a reunit ideile a 500 de participanti. Juriul, format din lideri din industria designului si a arhitecturii, a premiat 3 castigatori si a oferit mentiuni onorabile unui numar de 20 de arhitecti.

  Aceste cladiri nu sunt realizabile astazi, dar ele isi propun de pe acum sa raspunda la cateva intrebari importante in legatura cu viitorul spatiilor urbane, noteaza Business Insider.

  Castigatorul locului intai este “Essence”, o propunere de a “instala” un mediu non-urban in centrul foarte aglomerat al unui oras. Cladirea ar avea 11 peisaje diferite – acvarii de pesti, zone de jungla, desert, rauri, munti, ghetari etc.

  arhitectura futurista 1

  Conceptul care a castigat locul al doilea – cladirea denumita „Shanty-Scraper”(shanty = cocioaba, bordei) – ar fi construita din materiale reciclate, fiind destinata atat spatiilor de birouri, cat si apartamentelor. Acest zgarie-nori ar fi construit pentru populatia de pescari din cartierele saracacioase ale orasului Chennai din India.

  arhitectura futurista 2

  Conceptul „Cybertopia”, cladirea zgarie-nori care a castigat locul al treilea, combina lumea fizica si cea digitala. Cladirea poate creste inconinuu, cu ajutorul tehnologiei de printare 3D si a “navelor mobile”.

  arhitectura futurista 3

  Conceptul denumit „Limestone Hills” (Dealuri de var) presupune transformarea vechilor mine de calcar in exoscheleti – un nou tip de structura in constructii.

  arhitectura futurista 4

  Citește mai mult pe DailyBusiness.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.