sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zestrea lăsată de Marțian! Ce a rămas în urma sa la Arad?

  de Lucian Dănilă | 24 iunie 2014, 4:45 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Adrian Marțian este un personaj care va rămâne în istoria neagră a fotbalului arădean. A venit, ne-a prostit și a plecat lăsând în faliment cel mai galonat club din Provincie. În urma sa a lăsat o zestre morală și materială dominată de… invective și datorii.

  A falimentat UTA. A pierdut un loc în liga secundă pentru că nu a avut 5.000 de euro să plătească la Federație, asta după ce în urma managementului dezastruos pe care l-a făcut la club a retrogradat sportiv echipa. A lăsat în urma sa datorii de mai bine de jumătate de milion de euro, aici intrând datoriile la Finanțe, la angajați, la jucători, antrenori și la Federație.

  Precum un interlop, a ajuns să-și lase gaj mașina pentru un pumn de „euroi” cu care s-a fotografiat alături de jucătorii care-i mai acceptau ifosele și… sărăcia.

  Și-a deschis o afacere cu „bunul” său prieten Adrian Mutu, afacere în care nu mai este lăsat nici măcar să intre pe ușa fabricii.

  Despre cine vorbim? Despre un om care nu are nimic de-a face cu performanța. Despre un individ care se pretindea ca fiind om de afaceri, dar el nu a lucrat niciodată cu vreo bancă, ci doar cu gloatele de cămătari. Despre un om pentru care lanțul de aur și ochelarii de soare înseamnă mai mult decât propria coloană vertebrală. Despre un om care la jumătate de an după ce a preluat clubul UTA nu știa că trebuie să se ocupe și de grupele de copii și juniori.

  De fapt vorbim despre nimeni…

  Iar până acum am scris doar despre zestrea materială, cea care nu există, cea în care a lăsat fără viață un club legendar.

  Zestrea morală a rămas pe gardurile și pereții stadionului. Acolo și-au exprimat părerea fanii acestui club ucis de incompetența, de sărăcia și de nepăsarea acestui… nimeni.

  VEZI GALERIA FOTO CU MESAJELE CARE I-AU FOST TRANSMISE DE ARĂDENI LUI ADRIAN MARȚIAN

  SCRIE-ȚI ȘI TU PĂREREA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.