luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Zero plus zero a dat, astăzi, unu pentru ambele echipe: UTA – FC Botoșani 0-0

  de Lucian Dănilă | 11 decembrie 2021, 6:42 PM | Sport

  0

  UTA nu a reușit decât o remiză albă în partida de pe arena „Francisc Neuman” cu FC Botoșani, o echipă care a demonstrat că este una care își merită poziția din clasament. Pe lângă adversarii din teren, jucătorii celor două formații au avut de dat lupte grele și cu suprafața de joc, una foarte moale, un teren pe care niciuna dintre formații nu și-a putut arăta jocul pe care-l antrenează.

  Dacă la jocurile cu CFR, cu Chindia sau cu FC Argeș, UTA a avut motive să regrete punctele pierdute, în jocul din această seară punctul obținut de echipa lui Balint a fost și muncit și meritat, fiind în nota a ceea ce s-a întâmplat pe teren. Chiar am putea spune că FC Botoșani a fost puțin peste gruparea arădeană, elevii lui Croitoru controlând jocul la mijlocul terenului mai ales în a doua parte, iar numărul ocaziilor de poartă a fost mai mare la poarta lui Iacob.

  Shlyakov a avut o primă ocazie la poarta lui Pap, dar șutul său de la 25 de metri a fost respins de portarul moldovenilor în corner. În replică, Florescu a trimis și el o „ghiulea” de la 30 de metri, dar mingea a fost respinsă de Iacob de sub bară. Echipa din Botoșani a fost din nou aproape de gol prin Târcoveanu, dar șutul său a ocolit de puțin vinclul porții lui Iacob.

  Balint a încercat să schimbe jocul la pauză, astfel că Passaglia și Baravykas au rămas la vestiare, iar în teren au fost trimiși doi jucători care au profil mai ofensiv decât cei doi, Batha și Vukcevic. Efectele nu s-au văzut, gruparea din Botoșani reușind să-și impună supremația la centrul terenului. Ocaziile lor au apărut după greșeli mari individuale ale arădenilor. Ongenda l-a pus la încercare pe Iacob după ce a primit o minge cadou de la Medjimorec, ca apoi Papa să fie aproape de gol după ce Vukcevic și Iacob nu s-au sincronizat, portarul Bătrânei Doamne a degajat din afara careului, din lateral, chiar la jucătorul Botoșaniului, dar acesta a trimis peste poartă.

  Vukcevic a fost aproape de a da lovitura în minutul 78, atunci când a pătruns în careu și a preferat să șuteze la poartă în locul unei centrări pentru Miculescu, aflat în poziție bună. Pap a reușit să blocheze șutul muntenegreanului, mingea a trecut prin fața porții iar Miculescu a făcut o alunecare la disperare dar nu s-a ales decât cu un cartonaș galben. Balint l-a înlocuit și pe Ubbink, jucător care nu și-a putut pune decât foarte rar în valoare calitățile pe un astfel de teren, preferând în locul lui un jucător mai luptător, așa cum cerea jocul, acesta fiind Antal.

  S-a încheiat 0-0 după un meci încrâncenat, fără spectacol, iar matematica fotbalului ne arată că uneori nu este la fel ca cea reală, astfel că zero din contul echipei UTA și acel zero din dreptul formației Botoșani, însumate, au dat câte un punct fiecărei echipe.

  A fost ultimul meci jucat de UTA în acest an la Arad, dar pentru formația roș-albă urmează un program foarte greu în următoarea săptămână, atunci când se deplasează la Craiova pentru confruntarea cu CS Universitatea, iar în weekendul viitor la Voluntari, una dintre revelațiile campionatului.

  UTA – FC Botoșani 0-0

  UTA: Iacob – Baravykas (46 Vukcevic), Benga, Medjimorec (68 Erico), Shlyakov – Vorobjovas, Passaglia (46 Batha) – Roger, Ubbink (77 Antal), Miculescu – Dangubic (68 Hora).

  Antrenor: Gyuszi Balint

  FC Botoșani: Pap – Braun, Racovița, Dawa, Țigănașu – Târcoveanu, Papa, Florescu, Jaja (89 Patache), Ongenda (90+2′ Șeroni) – Fili.

  Arbitru: M. Bârsan (București)

  Asistenți: D. Mitruți (Craiova) și M. Badrea (Rm. Vâlcea)

  Obs. FRF: N. Grigorescu (Timișoara)

  Obs. LPF: I. Marin (București).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.