Zero peste tot! Pecica se menține lider după ce a blocat Bătrâna Doamnă!

  de Lucian Dănilă | 12 aprilie 2014, 10:15 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Anunțat ca un mare derby, jocul dintre cele mai bune echipe din Liga a 4-a arădeană nu s-a ridicat la nivelul forfotei și interesului din jurul său. Pecica a obținut atât cât și-a dorit, a blocat drumul spre poarta lui Rus, și a acumulat punctul care menține distanța de două puncte din clasament între cele două echipe.

  În jurul stadionului nu mai aveai unde să îți parchezi mașina, iar mulțimea adunată în tribune chiar cu jumătate de oră înaintea meciului amintea de acel meci din Cupa României pe care West Petrom Pecica l-a pierdut la limită în fața Stelei. Pe o parte de stadion era galeria locală îmrăcată în galben-albastru, în timp ce lângă tribuna oficială au fost așezați fanii oaspeților, fanii echipei UTA.

  Așteptam un spectacol, dar nu am văzut decât încrâncenare. Echipele s-au angajat într-un joc eminamente fizic, trosneau tibiile la fiecare duel pentru minge, iar când săreau la cap parcă se aflau la filmările pentru lupta de la Thermopile. La poartă s-a ajuns rar, atât la cea a gazdelor, cât și a celor de la UTA. Peii a fost cel mai periculos jucător în prima parte. A ratat în primele minute trimțând prea central cu capul din poziție bună, apoi l-a culcat pe Botiș dar nimeni nu a ajuns la mingea așezată de el în fața porții, pentru ca în minutul 24 să rateze cea mai mare șansă a meciului când a scăpat singur cu Mitrea dar l-a luat la țintă pe acesta.

  UTA BD a avut o posesie mai bună, a ținut mingea în preajma careului advers, dar a periclitat foarte rar poarta lui Rus. În minutul 21 Copil a trimis cu capul dar Rus a respins printr-un plonjon spectaculos, pentru ca în minutul 33 Nădăban să nimerească transversala cu un șut din lovitură liberă. Apoi și-au mai creat câteva ocazii firave Hlistei și Leucuța, dar ambii au greșit execuția.

  Am mai remarcat în prima parte și lovitura cu piciorul în față aplicată de Botiș lui Kuku, în urma căruia fundașul Bătrânei Doamne a fost avertizat de centralul Marius Ardelean.

  În partea secundă ocaziile de poartă au fost și mai rare. Dinu Maghici l-a introdus pe „Balotelli”, iar acesta a trimis mingea în bară cu un șut din colțul careului de 16 metri. A fost singura șansă a celor de la Pecica, dar nici UTA BD nu are cu ce se lăuda la acest capitol. „Am trimis primul șut pe spațiul porții în minutul 89”, avea să recunoască Roli Nagy, antrenorul arădenilor.

  Dacă în meciul cu Gloria a fost inspirat în ceea ce privește schimbările, astăzi, „rezervele” nu l-au mai ajutat deloc pe fostul jucător al Stelei. Cipri Rus – care i-a luat locul lui Copil la pauză – a fost singurul care părea că este în meci, în rest, Flavius Pavel, Măgulean și Claudiu Popa – ultimul intrat în ultimele minute – nu au dus niciun plus ofensiv pentru echipa lor.

  Dinu Maghici a mutat puțin, doar două schimbări post pe post. Mohammed „Balotelli” i-a luat locul lui Jamilu în minutul 63, iar Angel Ponta lui Purece când mai erau aproximativ zece minute. Antrenorul Progresului nici nu avea prea multe soluții în condițiile în care Trif și Tegbo au fost suspendați.

  În urma acestei remize, Pecica a devenit favorită la câștigarea campionatului cu opt etape înainte de final. „Urmează opt finale”, spun oficialii clubului din Pecica.

  Progresul Pecica – UTA  0-0

  Pecica: Rus – Vasilca, Șiclovan, Fritea, Istin – Kuku, Purece (A. Ponta), Gh. Ponta, Arsene, Jamilu (Mohammed „Balotelli”) – Peii.

  UTA: Mitrea – A. Popa, Cotoc, Botiș, Suslak – Copil (C. Rus), Varga, Nădăban, Hlistei (Măgulean) – Capătă (C. Popa), Leucuța (Pavel).

  Arbitri: Mircea Ardelean, Casian Băla, Marius Alexa

  Observatori AJF: Claudiu Tripa, Flavius Domide

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.