joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Zelenski, întrebat într-un interviu dacă Ucraina are dreptul să-l ucidă pe Putin. Liderul de la Kiev spune că a fost ţinta mai multor tentative de asasinat

  de - | 21 noiembrie 2023, 10:06 PM | Internaţional

  0

  (foto: Facebook / Володимир Зеленський)

  Vladimir Zelenski a declarat, într-un interviu pentru tabloidul britanic The Sun, că a supravieţuit mai multor tentative de asasinat, dar „aceste încercări nu au fost mai grave decât o criză de Covid”. Întrebat dacă Ucraina l-ar ucide pe preşedintele rus dacă s-ar ivi ocazia, Zelenski a răspuns că „acesta este un război și Ucraina are tot dreptul să-și apere teritoriul”, scrie observatornews.ro.

  Liderul de la Kiev a dezvăluit că a fost ţinta a „cinci sau şase tentative de asasinat”, dar că „acele încercări nu au fost mai grave decât Covidul”. „Prima dată a fost interesant, dar după aceea a devenit la fel ca Covidul. Iniţial, oamenii nu au ştiut cum să reacţioneze, a fost înfricoşător. Apoi este doar un schimb de informații, detalii despre faptul că încă un grup a venit în Ucraina pentru a încerca acest lucru”.

  Preşedintele ucrainean a mai adăugat că Rusia vrea să îl înlăture din funcție până la sfârșitul anului 2023. Ar exista inclusiv un plan de destabilizare, numit Maidan-3. „Numele operațiunii este Maidan-3. Înseamnă să schimbi președintele (n.r. Ucrainei), nu neapărat prin asasinarea mea. Vor folosi orice instrumente pe care le au la îndemână. Vor să o facă până la sfârșitul acestui an. Dar putem trăi cu asta”, a spus Zelenski.

  Rusia nu poate coexista cu actualul „regim” ucrainean şi Moscova se va opune NATO atât timp cât va avea nevoie pentru a-şi atinge obiectivele, a declarat marţi un diplomat cu rang înalt din cadrul Ministerului rus de Externe, relatează Reuters.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.