joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zeci de bolnavi de cancer și diabet, înșelați într-o escrocherie cu medicamente care nu se găsesc în România

  de - | 13 aprilie 2022, 8:42 AM | Naţional | Recomandările editorilor | Sănătate

  0

  Zeci de bolnavi de cancer și diabet au fost înșelați de o grupare care le promitea că le vinde medicamente imposibil de găsit în România. Disperați să își salveze viețile, oamenii plăteau mii de lei în avans, însă pastilele nu erau niciodată livrate. Întreaga operațiune era pusă la punct în Marea Britanie de trei cetățeni maghiari.

  Cele trei site-uri au început să fie accesate de bolnavi de cancer sau diabet din România începând cu anul 2018. Pe fiecare dintre ele se găseau medicamente la care pacienții ajungeau cu greu, pentru că nu se vând pe piața de la noi. Nu a durat foarte mult și oamenii și-au dat seama că deși plătesc, nu primesc nimic.

  Polițiștii din România au intrat pe fir după ce câteva persoane au depus plângeri. În urma anchetei, polițiștii au descoperit că sunt cel puțin 80 de români care au fost înșelați de această grupare.

  Marinică Răzvan, Direcția de Investigare a Criminalității Economice IGPR a declarat pentru Digi24 următoarele: În majoritatea cazurilor, victimele i-ar fi contactat pe reprezentanții site-urilor în legătură cu depășirea termenului de livrare convenit, situație în care erau avansate scuze cu caracter general, precum „se vor restitui sumele achitate”, „medicamentele nu sunt disponibile în acest moment”, „nu a preluat curierul comanda”, „mai așteptați”.

  Citește continuarea pe Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.