Zece români care au scăpat teferi din accidentul din Bulgaria au revenit în România. Șoferul român a fost audiat

  de - | 7 august 2022, 10:05 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Autocarul implicat în accident(foto: Foto: Sozmedia/facebook)

  Zece români, pasageri ai autocarului implicat în accidentul rutier din Bulgaria, nevătămaţi, au intrat pe teritoriul României fiind transportaţi cu un alt autocar al aceleiaşi firme de transport, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

  Al doilea şofer al autocarului, cetăţean român, a fost audiat şi el în calitate de martor şi apoi va reveni în România.

  MAE mai precizează, în comunicatul de presă, că, încă de la producerea accidentului, Ambasada României la Sofia a întreprins o serie de demersuri de asistenţă şi protecţia consulară specifice în astfel de situaţii, respectiv contactul cu autorităţile bulgare, deplasarea unei echipe consulare mobile la locul producerii accidentului, la unitatea medicală unde au fost internate persoanele rănite şi la sediul organelor de poliţie şi procuratură care instrumentează cazul. De asemenea, personalul consular a facilitat contactele şi operaţiunile de preluare a pacienţilor cetăţeni români de către echipele medicale ale DSU/SMURD pentru a fi transportaţi în România pentru îngrijiri medicale. Nu în ultimul rând, reprezentanţii misiunii diplomatice a României la Sofia au menţinut contactul permanent cu responsabili medicali din România şi membrii de familie ai cetăţenilor români implicaţi în accident, informează PRO TV.

  În total, 25 de persoane călătoreau cu autocarul românesc. Cei doi şoferi au fost reţinuţi.

  Citește și: Autocar românesc, zdrobit în Bulgaria. MAE: 3 români morți în accidentul rutier – Special Arad 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.