Zece militari din cadrul Batalionului 191 Infanterie „Radu Golescu”, de la Arad, confirmați pozitiv cu coronavirus

  de Andrei Fuliaș | 21 aprilie 2020, 7:06 PM | Coronavirus | Știri Arad

  1

  (foto: glsa.ro)

  Alertă în Cetatea Aradului, acolo unde își are „casa” Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radul Golescu” și unde nu mai puțin de zece militari au fost confirmați pozitiv cu coronavirus.

  În acest moment, din cei zece militari din cadrul batalionului de la Arad, nouă se află internați în spital, în vreme ce unul se află în carantină la domiciliu.

  Ofițerul de informare și relații publice al B 191 Infanterie, căpitanul Paul Crăciun, dă asigurări că starea tuturor celor zece militari este una bună și că la nivelul unității au fost luate toate măsurile prevăzute pentru această situație.

  Totodată, căpitanul Crăciun transmite că a fost desfărșurată o anchetă epidemiologică, de către o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, având ca scop identificarea contacților direcți ai militarilor infectați și izolarea acestora la domiciliu, conform procedurilor standard stabilite la nivel național.

  Totodată, ofițerul de informare al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” susține că, pentru protecția personalului, se efectuează în permanență dezinfectarea tehnicii și a spațiilor de lucru și sunt aplicate toate măsurile individuale de protecție și preveniție.

  În același timp, pe surse aflăm că o parte din militarii infectați urmau să plece într-o misiune în Afganistan și că aceștia vor fi înlocuiți cu alți militari, însă această informație nu este confirmată oficial.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ar trebui sa testeze pe toti cei care lucreaza la politie, atat cea locala, cat si cea nationala si rutiera, ba chiar si jandarmii. Nu vreau sa zic nimic, dar ma tem ca va fi jale daca ii testeaza si cred ca ar trebui sa fie un criteriu obligatoriu, dat fiind faptul ca verifica un numar mare de oameni si pericolul de raspandire a virusului este maximal.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.