joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zece întâmplări ciudate și-o… minune de betonieră turbo-ciment, de doi „cai”, ce făcea drifturi în fața Poliției Rutiere Arad

  de Andrei Fuliaș | 28 noiembrie 2018, 3:14 PM | Pamflet | Topic special

  0

  După cai, porci, vaci, șobolani și găini, pe străzile Aradului și-a făcut apariția un nou vehicul: betoniera cu doi dorei putere.

  Un cal bucureștean aflat în tranzit prin Arad și-a ieșit din minți și i-a apostrofat ca la ușa cortului pe cei doi ghidoniști de betonieră când aceștia au încetinit la culoarea galbenă a semaforului: „Diii!… plm! Vă mișcați de parcă lucrați la Autostrada Lugoj-Deva”.

  Scoși din sărite de o mașină cu școala de șoferi care circula pe Șaguna, Doreii s-au descălțat de „șlarfe” și au efectuat o depășire periculoasă peste linia continuă. Surprinși de un agent de la Rutieră, Dorel Stângaciu și-a motivat gestul necugetat: „Domnu’, da’ nu vă supăraț’ pă mine, da’ mi să întărește betonu-n cuvă la cum să mișcă ăștia cu școala pân’ Arad”.

  Aflat prin zonă, un agent de la „Locală” n-a ratat ocazia să se bage și el în seamă și i-a cerut lui Dorel Dreptaciu diploma de betonist. Fiindcă n-a avut-o la el, Dorel Dreptaciu a primit o amendă contravențională, iar la semnătura agentului constatator a apărut, ca o minune de-a lui Arsenie Boca, semnătura lui Falcă, semn că în Arad doar el are voie să betoneze unde, cum și când vrea.

  Pe Dorobanților, cei doi betoniști care circulau cu o viteză peste limita legală admisă în localitate au intrat în coliziune frontală cu nea Todor, aflat la ghidonul unui tomberon proaspăt primit de la Retim. Din fericire, nu au existat răniți în urma accidentului, însă pubela galbenă a lui nea Todor a fost făcută țăndări. Cu toate astea, nea Todor nu e supărat, că oricum Retimul nu colectează selectiv, iar uneori aproape defel.

  Două străzi mai încolo, cei doi Dorei au tras pe dreapta și au intrat în primul birt ca să alimenteze.

  După ce au alimentat cu combustibil premium Neumarkt, Dorel Stângaciu și-a dat seama că n-are bani la el. În același timp, Dorel Dreptaciu și-a cheltuit toți banii ca să-și facă rovignetă, iar cei câțiva leuți rămași, din obișnuință… i-a băgat banii la un alt aparat… de păcănele. Așa că nea Costel, birtașul, are de astăzi terasă betonată. E puțin în pantă și betonul e deja crăpat, dar e betonată.

  Când să iasă din birt, cei doi Dorei l-au surprins în acțiune pe Aristotel Cârpaci, un renumit metalurgist din Confecții. Surprins cu musca pe căciulă, specialistul în „metale feroase” a zis că el doar a vrut să ducă betoniera la spălat. Între timp, afară a ieșit și nea Costel, auzind dezbaterea academică, și a constatat căcăciula (aici nu ne-au mers câteva butoane de la tastatură) pe care se pusese musca era de fapt căciula care i-a dispărut ieri.

  Într-un final, puși în fața faptului împlinit, cei doi Dorei au recunoscut că ei sunt de fapt firma care implementează proiectul de „Regenerare Urbană” în Arad.

  Totodată, se pare că Dorel Stângaciu și Dorel Dreptaciu, o calfă și-un zidar, sunt cei care au lucrat și la „Monumentul Marii Uniri” care trebuia să fie amplasat la Arad. Întrebați de ce nu a ajuns monumentul la Arad pentru sărbătorirea cum se cuvine a Centenarului, cei doi au recunoscut că de fapt pe ei îi cheamă Istvan Szoke, respectiv Arpad Ferenc Kovacs.

   

  Notă*** Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

  betonieralasemafordfd 1

  P.S. – Măcar s-au încadrat corespunzător pentru a vira la stânga! 🙂

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.