Update Zece dansuri pentru un concurs de nota zece!

  de Lucian Dănilă | 14 April 2014, 11:30 AM | Sport | Topic special

  0

  Spectacol de cea mai înaltă ținută la Sala Sporturilor din Arad. Dansul a fost la el acasă pe parchetul din Polivalentă. Marele merit îl au membrii CS Ballroom Dance, care prin activitatea lor, cu peste 50 de sportivi legitimați, au determinat Federația Română de Dans Sportiv să acorde Aradului și implicit clubului mai sus amintit, dreptul de organizare a unuia dintre cele mai prestigioase competiţii de dans sportiv din România.

  Evenimentul a fost practic împărțit în trei concursuri: Campionatului Național 10 Dansuri, Campionatul Naţional under 21 Latino şi Standard şi ediţia a-V-a a Cupei Aradul.

  Am avut ocazia să vedem prestații de cel mai ridicat nivel la toate categoriile latino (cha-cha, samba, jive, paso-doble, rumba) și standard (vals lent, vals vienez, tango, slow fox, quik step). Așa cum aveau să scrie organizatorii în pledoaria de concurs, „în niciun alt sport omul nu scoate frumosul din el la iveală mai bine decât aici. Un frumos senzual dar elegant, un frumos pătimaș dar în limitele unui bun simț grațios, o armonie de culori, ce nu frizează nicidecum ridicolul sau prostul gust care din păcate are o pondere prea mare în multe domenii ale vieții în general. Este o desfătare a simţurilor, un amestec deloc frivol de forme, o sumă de atitudini. Totul pare uşor, iar sincronizarea e perfectă doar după mii şi mii de ore de antrenamente”.

  La categoria standard remarcam eleganța. Costume impecabile, fie că e frac sau smoking, la băieți, și rochii vaporoase pentru fete. „Se spune că băiatul duce greul şi pune în valoare fata după care se uită fascinaţi spectatorii, într-o fantezie cuceritoare. Cuplul nu poate schimba niciun cuvânt şi doar mâinile băiatului vorbesc cu fata, îi spun decis și precis cum să se mişte, în timp ce pașii lor se împletesc armonios. La secțiunea Latino sângele fierbe în vene. Efortul e aparent mai mare şi pentru că fetele sunt îmbrăcate provocator, iar băieţii par mai puternici având cămăşi mulate, ambii scoțând la iveală un bronz răvășitor al pielii”.

  Rezultatele obţinute de CS Ballroom Dance

  Locul 3 – Bogdan Miculița / Olivia Neacșa (la categoria 12-13 ani, standard)

  Locul 3 – Alexandru Ardelean / Diana Miculița (16-35 ani, standard)

  Locul 3 – Raul Cristian / Iasmina Carla (clasa E 12-13 ani)

  Locul 3 – Ștefan Mara / Anamaria Stănescu (clasa E 6-11 ani)

  Locul 3 – Bogdan Czernak / Alexandra Șeran (clasa E 16-35 ani, latino)

  Locul 3 – Enrico Sînjorz / Ioana Iancu (14-15 ani, standard)

  Locul 3 – Anton Gosalo / Anca Puticiu (clasa D 12-15 ani)

  Locul 3 – Cristina Herman (locul 3 la 4-7 ani; legitimată la Ballroom Dance)

  Rezultate obţinute de Royal Steps Arad

  Locul 1 – Cristian Bogdan / Alexandra Ioana (clasa E 16-35 ani, latino)

  Locul 2 – Karina Per (la 8-9 ani)

  Locul 3 – Alexandra Gherman (la 8-9 ani)

  Urmăriți galeria foto!

  REZULTATELE COMPLETE LE PUTEȚI VEDEA LA URMĂTORUL LINK 

  http://www.dancesport.ro/show_competitie.php?id=570&rez=show

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.