duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zbor de la Arad spre Italia! Aeroportul Arad reia cursele aviatice pentru pasageri

  de Lucian Dănilă | 29 septembrie 2015, 12:32 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Site-ul airlinestravel.ro scrie despre faptul că Aradul va reintra în circuitul zborurilor pentru pasageri, asta după un timp îndelungat în care nicio companie aeriană nu a mai semnat vreun contract cu Aeroportul Internațional Arad.

  Air Vallée este compania aviatică a căror reprezentanți sunt așteptați la Arad pentru finalizarea negocierilor privind ruta Arad – Pescara. Conform datelor afişate pe site-ul transportatorului aerian, ruta Pescara – Arad ar urma să fie deschisă la 1 decembrie şi să fie operată până la final de martie. Vor fi două zboruri săptămânale, în zilele de marţi şi joi, iar tarifele sunt fixe – 140 EURO pe segment, scrie airlinestravel.ro.

  Air Vallée este o companie aeriană italiană, cu baza la Genoa (conform unor informaţii din wikipedia – pe site-ul lor nu e precizat). Operează zboruri charter şi zboruri regulate în Italia, dar şi spre Tirana. Deţine o flotă formată din 2 aeronave Fokker 50 (foto, 50 de locuri în configuraţia economy 2-2).

  Air Vallée este o companie cu un trecut dubios în România. Chiar pe pagina de wikipedia a companiei scrie că începând cu aprilie 2012, Air Vallée a anunțat deschiderea de curse spre București, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, și spre Iași. În urma unei campanii agresive de marketing, în urma căreia au fost vândute numeroase bilete de avion, compania a anulat toate zborurile fără a returna sumele încasate sau a oferi rute alternative.

  Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Internațional Arad, a confirmat negocierile cu compania. „Așteptăm reprezentanții companiei Air Vallée la Arad pentru finalizarea negocierilor și semnarea contractului. Aeroportul Internațional Arad se află în negocieri și cu alte companii dar vă vom anunța mai multe la momentul în care se vor finaliza discuțiile”, spune Dan Bălăcel.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cele 2 avioane nu sunt tocmai noi.Ambele sunt obtinute prin dry-leasing-unul are 27 de ani si a fost preluat de la o companie cargo suedeza (Amapola Flyg) iar al doilea are 23 de ani si e preluat de la VLM Airlines (companie aeriana belgiana cu sediul la Anvers).Cat despre ruta Pescara-Arad,pare sa fie o solutie de ultim moment.In 15 septembrie Air Valle inca intentiona sa opereze o cursa Pescara-Timisoara.In 28 septembrie s-a ivit schimbarea.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.