marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zăpada și vremea rea se întorc. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

  de - | 9 martie 2016, 10:01 AM | Regional | Știri Arad

  0

  Vremea continuă să se răcească în următoarele două săptămâni, iar temperaturile înregistrate vor fi chiar negative, ajungând până la minus 8 grade, la munte, potrivit prognozei realizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).
  De asemenea, sunt prognozate ninsori până la jumătatea lunii martie.
  CRIŞANA
  În prima zi a intervalului valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Temperaturile maxime vor fi, în medie regională, de 14 grade, iar cele minime de 5-6 grade. Ulterior regimul termic va scădea, mai semnificativ după data de 14 martie, când se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 6-9 grade, iar cele minime vor fi uşor negative, situându-se în
  jurul valorii de -1 grad, astfel încât vremea va deveni mai rece decât în mod normal în această perioadă.
  Vor fi ploi însemnate cantitativ în cursul zilei de luni 7 martie şi în noaptea de luni spre marţi (7/8 martie). În restul intervalului de prognoză, ploile vor fi în general slabe şi cu o probabilitate mai mare de apariţie în jurul datei de 15 martie, când trecător vor fi posibile şi precipitaţii mixte.

  BANAT

  Intervalul va debuta cu o vreme caldă pentru prima decadă a lunii martie, astfel încât media regională a valorilor maxime va fi de 15 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 5 grade. Ulterior se va produce o răcire treptată, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în intervalul 14-19 martie, când vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit, cu temperaturi maxime, în medie regională, de 8-10 grade şi minime ce pot coborî uşor sub 0 grade.
  Vor fi ploi însemnate cantitativ la începutul intervalului, dar şi pe 9 şi 10 martie. După acest interval, ploile se vor semnala pe arii mai restrânse şi vor fi în general slabe cantitativ, dar trecător vor fi posibile şi precipitaţii mixte.
  TRANSILVANIA
  În primele două zile vremea se va menţine caldă pentru această dată, media regională a maximelor diurne fiind de 13-15 grade, iar a minimelor nocturne de 3-5 grade. În intervalul 9 – 13 martie, valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei, respectiv maxime în jurul a 10 grade şi minime de 0-2 grade. După data de 14 martie vremea va
  deveni mai rece decât în mod obişnuit, media temperaturilor maxime va fi de 4-6 grade, iar a celor minime de -4 spre -2 grade.
  Temporar vor fi ploi, în intervalul 7-11 martie, iar în jurul datei de 15 martie precipitaţiile pot fi mixte. În restul intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai redusă.
  LA MUNTE
  În primele două zile ale intervalului valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel că media celor maxime va fi de 5-8 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul valorii de 1 grad. Ulterior, vremea se va răci treptat, urmând să devină mai rece decât în mod obişuit în aceasta perioadă după data de 14 martie, când se vor înregistra maxime preponderent negative, iar minimele vor coborî până la valori medii de -8 spre -6 grade.
  Temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, însă probabilitatea pentru cantităţi mai însemnate va fi mai mare în cursul zilei de luni (7 martie) şi în noaptea de luni spre marţi (7/8 martie), precum şi intervalul 9-11 martie. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în primele zile ale intervalului, apoi vor fi şi ninsori.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.