joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Yanis Clenciu s-a întors la Arad ca vicecampion al României la tenisul de masă pentru copii

  de Andrada Bobiș | 25 iunie 2024, 8:14 PM | Sport

  0

  (foto: FRTM)

  Tenisul de masă arădean, la nivel de copii, reajunge în topul național după o pauză de 30 de ani. În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, Yanis Clenciu, sportivul care la doar 10 ani a reușit să scrie istorie pentru Arad, a devenit vicecampion al României.

  Concursul „Paleta de argint“, care echivalează cu campionatul național pentru copii cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani, a fost organizat la Buzău, în perioada 21 – 24 iunie, iar Yanis s-a întors la Arad ca vicecampion al României.

  Luni, 24 iunie, au avut loc semifinalele și finala campionatului național la categoria băieți. Yanis Clenciu a avut un parcurs fără greșeală în acest concurs, însă a cedat în finală în fața unui concurent de la LPS Constanța. Astfel, a devenit vicecampion al României, un rezultat care nu a mai fost atins de 30 de ani pentru Arad.

  Vă amintim că în urmă cu trei decenii, Adrian Dodean, fost component al lotului național al României, reușea un asemenea rezultat.

  „E o zi de bucurie pentru familia mea și pentru sportul arădean. Yanis, fiul meu, a devenit vicecampionul României la Campionatul Național de Tenis de masă. De 30 de ani nu a mai fost atins un asemenea rezultat pentru Arad. Vreau să le mulțumim cu această ocazie celor de la CSM Arad, antrenorilor implicați în pregătirea lui Yanis: Patriciu Muntean, Cristian Dodean și Andreea Fyustulof, precum și întreg colectivului de jucători. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc lui Arpad Kakas, maestrul emerit, antrenorul care i-a pus pentru prima oară paleta în mână lui Yanis“, a declarat pentru Special Arad Răzvan Meszar, tatăl lui Yanis.

  Arpad Kakas este antrenorul care l-a descoperit pe Yanis Clenciu pe când acesta avea doar 4 ani și 9 luni. La această vârstă, Yanis începea pregătirea cu marele antrenor, iar după pensionarea lui Arpad Kakas, Yanis a ajuns pe mâinile lui Patriciu Muntean, alături de care a obținut rezultate remarcabile.

  Yanis Clenciu este absolvent de clasa a III-a al Liceului German, un elev eminent, care face antrenamente și se pregătește zi de zi, cel puțin trei ore.

  Polițistul Răzvan Meszar, cunoscut și îndrăgit de elevi – remarcat prin activitățile desfășurate cu aceștia, dar și cu cei de vârstă preșcolară – ne-a destăinuit că în timpul vacanței, Yanis are parte de două antrenamente, care însumează cel puțin cinci ore de pregătire.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.