miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Xiaomi brevetează un smartphone pliabil cu o cameră pop-up

  de Special Arad | 28 noiembrie 2020, 6:03 PM | IT

  0

  (foto: nl.letsgodigital.org)

  În 2019, smartphone-urile pliabile au intrat pe piață mondială cu mai mult sau mai puțin succes. Dar în urma succesului Samsung și vânzărilor excelente de Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip din acest an, tot mai mulți producători au început să manifeste interes pentru modelele pliabile și au început să lucreze la astfel de telefoane.

  Compania chineză Xiaomi a fost una dintre acestea. Recent, Xiaomi a depus cereri de brevet de invenție pentru câteva modele pliabile cu o cameră pop-up.

  Gigantul tehnologic chinez a solicitat brevetul de proiectare în septembrie 2020 la Sistemul Internațional de Proiectare de la Haga, care face parte din WIPO (Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală). Compania brevetase anterior un telefon pliabil care avea un design similar cu cel al smartphone-ului original Samsung Galaxy Fold, cu un afișaj pliabil spre interior și un afișaj secundar în exterior. Acum, noul brevet are, de asemenea, același design, dar cu includerea unei camere pop-up, conform GizmoChina.

  Când este deschis, dispozitivul are un ecran mare, care arată ca o tabletă medie. Un modul cu trei camere poziționate vertical se află pe partea din spate. Balamaua împarte ambele jumătăți ale dispozitivului vertical de la mijloc. Partea frontală este înconjurată de rame neglijabile pe fiecare parte, care oferă în esență o suprafață completă de afișare. Ajungând la aspectul său cel mai interesant, camera selfie pop-up este găzduită în partea de sus a jumătății din dreapta a dispozitivului. Acest lucru îi permite să fie folosit ca un selfie shooter atât cu afișajul principal mai mare, cât și cu ecranul extern mai mic.

  Acest lucru este o noutate față de toate celelalte telefoane pliabile lansate până acum. Samsung Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip, Motorola Razr nu au o cameră pop-up.

  Din păcate, în prezent nu se cunosc mai multe detalii cu privire la acest smartphone. Aceasta este doar o cerere de brevet, deci nu este sigur dacă gigantul tehnologic chinez lucrează efectiv la acest smartphone. Evenimentul MWC 2021 este o o ocazie excelentă pe care Xiaomi  o folosește mereu pentru a lansa noi produse inovatoare și nu este exclus să vedem acest telefon lansat acolo. Așadar, s-ar putea să auzim mai multe despre primul smartphone pliabil de la Xiaomi în curând.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.