vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Workshop la UVVG Arad: „Asistența integrată a victimelor infracțiunilor”

  de Special Arad | 4 martie 2022, 3:32 PM | Educaţie

  0

  Workshop organizat de Facultatea de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul UVVG

  Cadre didactice din mediul universitar, asistenți sociali, psihologi, pedagogi, juriști, reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii şi studenţi au participat, zilele trecute, la un workshop cu o tematică de actualitate.

  „Asistența integrată a victimelor infracțiunilor” reprezintă continuarea și concretizarea unor parteneriate mai vechi ale Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Din echipa de organizare au făcut parte: conf. univ. dr. Speranța Milancovici, conf. univ. dr. Cristian Bențe, asist. univ. drd. Ștefan-Iaroslav Daniel şi asist. univ. drd. Adrian Toma.

  Cu sprijinul conducerii universității noastre, echipa facultății a organizat, în ultimii ani, atât evenimente de conștientizare, cât și de formare în ceea ce privește identificarea indicatorilor de victimizare în particular și a traficului de persoane în general. În decursul timpului, studenții facultății au activat ca voluntari în proiecte dedicate prevenirii și gestionării problemelor conexe traficului de persoane ca formă a criminalității transfrontaliere. Avem în Poliția Locală Arad un partener de cursă lungă al facultății, directorul acesteia, Adrian Toma, participând la toate ședințele de lucru și evenimentele de informare dedicate acestui subiect, la nivelul județului Arad”, a declarat conf. univ. dr. Speranța Milancovici, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport.

  Invitaţii speciali ai workshop-ului au fost: dr. Adina Schwartz – Centrul de Consiliere pentru victimele traficului de persoane, Munchen (Germania), cea care a oferit, prin mijlocirea facultății, training de specialitate polițiștilor locali arădeni, în anul 2019, evenimentul de-acum reprezentând o continuare firească a acestui tip de informare și pregătire; cms. şef Laurențiu Dincă – Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Timișoara; prof. univ. dr. Mihaela Tomiță şi asist. univ. drd. Cosmin Popovici, din partea Universităţii de Vest din Timișoara.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.