UTA, gata pentru… prima finală. „Clinceni va veni cu o strategie bine pusă la punct”

  de Lucian Dănilă | 11 March 2022, 2:55 PM | Sport

  0

  UTA este la câteva ore de startul play-out-ului, o ultimă parte a campionatului în care punctele au o altă greutate, mult mai mare, și, după înjumătățirea punctelor a devenit mult mai echilibrată.

  Adversară îi este Academica Clinceni, o echipă pe care mulți o văd fără șanse de salvare de la retrogradare, o echipă care în acest an nu a pus probleme decât copiilor de la Gaz Metan, în rest au pierdut fiecare joc, de neuitat fiind acea înfrângere cu 2-8 în fața Farului. UTA a trecut cu 2-0 de Academica în urmă cu două săptămâni după un meci în care a marcat repede prin Miculescu dar apoi a avut o evoluție modestă. Ubbink a marcat golul care a adus liniștea pe „Francisc Neuman” în minutul 83, dar în acel joc cei de la Clinceni au avut două-trei ocazii bune de a marca.

  Ionuț Badea nu vrea să privească acest meci ca pe unul ușor, el considerând că fiecare meci din play-out are valoarea unei finale.

  „După înjumătățirea punctelor, fiecare dintre cele zece echipe din play-out are o șansă să-și atingă obiectivele. Fiecare meci este ca o finală de 6 puncte și de aceea sunt convins că echipa din Clinceni va veni cu o strategie bine pusă la punct, în ideea în care pentru echipele care au puține puncte și la modul declarativ, dar și într-un mod real, campionatul începe acum. Noi suntem pe un drum stabil în momentul de față, ascendent în ceea ce privește consistența jocului și mă aștept să creștem în continuare, indiferent de problemele de lot cu care ne confruntăm”, spune Ionuț Badea.

  El nu se poate baza pe Medjimorec și Isac, fotbaliști cu mai vechi probleme medicale, la care s-a adăugat și atacantul canadian Easton Ongaro după ce a suferit o rutură musculară care-l va ține pe margine minimum trei săptămâni.

  „Legat de partea tactică sunt convins că vor apela la un 5-3-2 cu alternativa lui, poate un 5-4-1. Așadar, nu aș vedea foarte multe schimbări legate de acest aspect, ci doar de partea de ambiție, de ușoară omogenitate în plus față de ceea ce a fost de la precedenta lor vizită la Arad. Sunt convins că vor arăta mai bine decât acum două săptămâni, dar și noi arătăm mai bine decât acum două săptămâni. Academica a bătut de atunci Gazul, dar au și pierdut un meci cu 1-0. Dar, deși Rapidul a dominat partida, nu i-a fost deloc ușor să se impună. Așadar, nu cred că o să avem un joc facil, dar putem să ni-l facem, dar, în același timp, e important să rămânem foarte atenți și concentrați până la finalul jocului”, a continuat Ionuț Badea.

  Constantin Giurescu, antrenorul grupării din Clinceni, nu avea cum să uite atmosfera de la Arad. „În primul rând și o spun cu inima pe inimă, ne-am dori să avem parte de o atmosferă în tribune măcar la fel de frumoasă ca acum două săptămâni. Îmi este teamă că vremea rece s-ar putea să nu aducă prea mulți spectatori la stadion și ne-ar părea rău, căci un public numeros ne-ar ambiționa și pe noi mai mult. Știu că se spune că suporterii sunt al 12-lea jucător al echipelor gazdă, dar cred că e valabil și pentru noi. Ne motivează să jucăm un fotbal frumos, să atacăm și noi și, de ce nu, de această dată să și marcăm. Spre deosebire de meciul cu Rapidul, la Arad am avut vreo două-trei ocazii clare, dar ne-a lipsit golul. Așadar, sperăm să scoatem ceva din meciul de mâine, nici un 1-1 nu ar fi rău, deși în situația noastră ar trebui să câștigăm. Sunt 27 de puncte puse în joc în acest play-out, vrem să luăm cât mai multe, dar, realistic vorbind, cred că va fi greu să sperăm la altceva decât la evitarea locului direct retrogradabil. Deși, la ce echipe văd în play-off în Liga a 2-a, ne dăm seama că și barajul ar fi foarte dificil pentru noi. Dar, deocamdată ne gândim doar pe ceea ce avem de făcut mâine la Arad, cred că UTA va dori să ne ia și mai tare față de acum două săptămâni și trebuie să-i dăm o replică bună din primul minut”, a spus Giurescu.

  Partida UTA – Academica va începe la ora 17.30 și va fi televizată.

  Formații probabile:

  UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Ubbink, Batha, Vorobjovas – Miculescu, Cardoso, Otele.

  Clinceni: Ureche – Mboko, Rufati, Tsvetkov, C. Ion, Holzmann – Alghoul, Gogov, Vrdoljak – de Amorim, R. Ion.

  Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Alexandru Vodă (Alba Iulia), Mihăiță Necula (București). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București).

  Observator FRF: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea)

  Observator LPF: Viorel Ilinca (Pitești).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.