WhatsApp vă permite să vedeți cine vă adăuga la grupuri fără consimțământul vostru

  de Special Arad | 9 aprilie 2019, 8:15 AM | Recomandările editorilor | Social Media

  0

  Trebuie să recunoaștem că nu suntem întotdeauna mulțumiți de faptul că unele persoane ne adaugă în lista lor la un grup WhatsApp, fără consimțământul nostru. Și, sunt destule persoane în această situație. De fapt, a fost una dintre cele mai evidente probleme de confidențialitate imputate platformei WhatsApp de mai mult timp.

  Această problemă este de mai mare importanță atunci când sunt alegeri sau mai ales înainte de alegeri, deoarece organizațiile politice sunt cunoscute că adăugă persoane aleatoriu la grupurile WhatsApp pentru a-și propaga mesajele. Acum platforma de mesagerie WhatsApp, pe care o utilizează Facebook a venit cu o noutate în acest sens. WhatsApp permite unui utilizator să controleze cine îl adăugă la un grup de persoane.

  În încercarea de a împiedica oamenii să adauge pe alții în grupurile lor WhatsApp, fără consimțământul lor, platforma a introdus un nou control al confidențialității. Acum puteți controla cine vă adăugă la un grup. Caracteristica nouă este disponibilă în Setări > Cont > Confidențialitate > Grupuri. Acolo, veți avea trei opțiuni de alegere – Nimeni, Contactele mele și Toată lumea, conform site-ului IotGadgets. Mai adăugăm, deși suntem siguri că știți, că WhatsApp este disponibilă pe toate modelele de smartphoe-uri, începând cu Samsung, Apple, BlackBerry, Huawei, Sony, Nokia și altele. În special pe smartphone-uri cu ecran mare, WhatApp este mult mai ușor de folosit și gestionat.

  Noile setări funcționează similar cu cele din „văzut ultima dată”. Selectarea opțiunii „Nobody” – Nimeni, va împiedica pe toată lumea să vă adauge la un grup. Alegerea opțiunii „Everyone” – Toată lumea, va păstra lucrurile așa cum sunt acum. Oricine vă poate adăuga la un grup cu numărul dvs. WhatsApp. Opțiunea „My contacts” – Contactele mele, limitează opțiunea numai la persoanele ale căror numere sunt salvate în agenda telefonică.

  Această nouă caracteristică elimină în totalitate posibilitatea de a adăuga persoane aleatorii unui grup fără consimțământul lor. Totuși, WhatsApp introduce, de asemenea, o nouă caracteristică „Private link” – Legătură privată. Utilizatorii restricționați pot trimite un mesaj privat persoanei care are un link de invitație. Persoana are apoi 72 de ore pentru a accepta invitația după care expiră linia de invitație.

  Aceste noi controale de confidențialitate vor fi disponibile la nivel global cu cea mai recentă versiune a WhatsApp. Acesta a început deja să fie lansată pentru unii utilizatori și ar trebui să ajungă la toată lumea în următoarele săptămâni.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.