duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste smartphone-uri începând cu 1 februarie 2020

  de Special Arad | 21 ianuarie 2020, 8:12 AM | IT | Recomandările editorilor

  0

  (foto: estacionaz.com)

  WhatsApp nu va mai funcționa pe smartphone-urile Apple iPhone cu un sistem de operare sub iOS 8 sau pe smartphone-uri cu sistemul de operare Android Gingerbread (sau versiunea anterioară), din februarie 2020. După ce a dispărut de pe cele mai recente dispozitive Windows Phone, aplicația WhatsApp dispare, prin urmare, din versiunile mai vechi de Android și iOS. Aplicația americană de mesagerie încurajează utilizatorii să instaleze cea mai recentă versiune a sistemului de operare mobil disponibil sau să migreze către un alt sistem de operare.

  WhatsApp funcționează pe mai multe smartphone-uri și în anul 2020, cu restricțiile sus amintite, conform site-ului francez PhonAndroid. WhatsApp și-a actualizat recent pagina de FAQ (frequently asked questions) pentru smartphone-urile compatibile. Potrivit firmei, iPhone-urile cu iOS 8 (sau o versiune anterioară) și smartphone-urile cu Android Gingerbread 2.3.7 (sau o versiune anterioară) nu vor mai fi compatibile cu aplicația WhatsApp de la 1 februarie 2020. Ca o reamintire, sistemul de operare Android Gingerbread este în prezent pe mai puțin de 0,3% din dispozitivele Android aflate în circulație.

  WhatsApp nu va mai fi compatibil cu anumite smartphone-uri Android sau iPhone din februarie 2020. „Nu mai puteți crea conturi noi și nici să verificați conturile existente”, avertizează WhatsApp pe site-ul său. Dacă aplicația este deja instalată pe dispozitivul dvs., puteți continua să o utilizați normal. Cu toate acestea, unele funcții pot întâmpina diferite probleme sau chiar nu vor funcționa. „Nu mai dezvoltăm activ aplicația pentru aceste sisteme de operare”, au spus dezvoltatorii WhatsApp.

  Vă amintim, de asemenea, că WhatsApp nu mai poate fi utilizat pe telefoanele mobile de pe Windows Phone începând cu 31 decembrie 2019. În lunile următoare, aplicația de mesagerie poate chiar să dispară din Windows Store, magazinul online Microsoft. Moartea Windows Phone / Windows Mobile a fost consemnată pe 10 decembrie 2019, după câțiva ani de agonie.

  Pentru a continua utilizarea WhatsApp în condiții normale, vă sfătuim să alegeți un smartphone care funcționează cel puțin cu Android 4.0.3 sau un iPhone care funcționează minim cu iOS 9. În fiecare an, WhatsApp anunță sfârșitul asistenței pentru mai multe versiuni de iOS sau Android pentru a facilita viața dezvoltatorilor săi. Prin urmare, ne putem aștepta ca alte dispozitive cu sisteme de operare mai vechi să fie abandonate în anul care vine.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.