Weekend infernal pentru pompierii arădeni. Peste o sută de incendii, intervenții SMURD și alte misiuni, în doar trei zile

  de Andrei Fuliaș | 1 aprilie 2019, 9:31 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Sfâritul săptămânii care tocmai a trecut a fost unul infernal pentru reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Arad. Vorbim despre zeci de incendii, intervenții SMURD și misiuni de asistență persoane, respectiv misiuni de asigurare.

  Mai exact, începând de vineri dimineața, de la ora 8:00, și până duminică seara, în jurul orei 23:00, reprezentanții ISU au fost implicați în 37 de incendii, 71 de intervenții SMURD, 3 misiuni de asistență persoane și 4 misiuni de asigurare.

  Dintre cele 37 de incendii, nu mai puțin de 32 au fost incendii ale unor resturi vegetale, vegetație uscată, miriște, respectiv litieră, cu suprafețe aproximative cuprinse între 50 mp și 30 de ha. Totodată, pompierii arădeni au intervenit și pentru stingerea incendiilor la două case, două anexe și o magazie.

  „Toate cele șapte subunități de intervenție au executat misiuni zi și noapte, cele mai dificile intervenții de stingere fiind ale Secției Bârzava, Detașamentului Ineu și Detașamentului Sebiș”, spune maiorul George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

  „Sâmbătă, Detașamentul de Pompieri Arad, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Curtici, au intervenit în orașul Curtici pentru stingerea unui incendiu la o locuință. Intervenția a durat mai puțin de 45 de minute, arzând mai multe bunuri din interior, dar casa fiind salvată datorită intervenției prompte a pompierilor voluntari și profesioniști. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații închise”, mai transmite reprezentantul ISU Arad.

  De menționat ar fi și faptul că ultima intervenție din acest sfârșit de săptămână s-a încheiat în jurul orei 23:00, la Nadăș, iar în urma intervenției patru pompieri și angajați ai Ocolului Silvic au rămas la fața locului pentru a supraveghea zona.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.