joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Weekend cu trei spectacole la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

  de Special Arad | 9 februarie 2022, 3:18 PM | Cultură

  0

  Iubitorii de teatru din Arad vor avea parte, la finalul acestei săptămâni, de trei zile cu spectacole unul și unul. Micul maraton de weekend de pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” debutează vineri, 11 februarie, când, pe scena Sălii mari, se joacă spectacolul „Titanic Vals” (Remix) de Tudor Mușatescu, în regia Celinei Nițu.

  Ideea pe care am construit propunerea mea regizorală este aceea de a reactualiza textul scris acum 90 de ani. Nu vreau să merg într-o cheie clasică, ci mai degrabă să aduc povestea în lumea zilelor noastre, cu realitățile momentului de acum. În plus, îmi propun să țin cont și de faptul că eu aduc la Arad povestea unor oameni care provin din altă parte a țării, povestea unor… sudiști. Îmi este foarte clar că există diferențe culturale destul de mari între această parte a țării și… Câmpulung, oraș despre care spunea însuși Tudor Mușatescu, că a fost sursa sa de inspirație atunci când a scris acest text. Pe asta mă și bazez și sper să fie savuroasă toată situația. Până la urmă, poate suntem un pic diferiți, dar există niște elemente de natură… universală care se regăsesc în viețile noastre… ale tuturor” – spune Celina Nițu.

  Seara de sâmbătă, 12 februarie e dedicată emoției în cea mai sinceră formă a sa: amintirea. Demersul teatral semnat de regizorul Cristian Ban, spectacolul „Ai mei erau super!”, este construit pe un scenariu colectiv bazat pe întâmplări reale trăite de actori-protagoniști. Reprezentația este programată de la ora 18:00, în Sala Studio.

  13 februarie, ora 18:00, Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Acestea sunt coordonatele celei mai recente reprezentații a spectacolului „Our Last Terminal.Platonovka”, în regia lui Botond Nagy. Acesta este construit pe un scenariu original de Botond Nagy, realizat pe baza textelor lui A.P.Cehov.

  Textul îmi aparține. Cehov m-a inspirat și am încercat să duc mai departe atmosfera pe care am găsit-o în toate piesele lui, în Universul lui. Personajele nu sunt cele din Cehov, nu au absolut nicio legătură. Ele nu au nume, sunt  doar niște ființe vii care sunt convins că se vor conecta cu spectatorii. Platonovka? Nu este un loc concret, ci unul care poate exista în noi, în care nu vreau să spun că se poate întâmpla orice, dar de care ne putem (re)aminti” – spune regizorul Botond Nagy.

  Spectacol  nu este recomandat tinerilor sub 14  ani.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.