Vreți să-i vedeți pe Zoli Lovas, Alina Vasiljević și alți 14 actori arădeni mai tineri cu 11 ani? Aveți ocazia miercuri seara… sau chiar acum!

  de [email protected] | 28 aprilie 2020, 6:22 PM | Cultură

  0

  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” vă invită să urmăriți – online, desigur – un spectacol care a avut premiera în urmă cu 11 ani, mai exact pe data de 13 martie 2009: „Tartuffe”, de Molière, în regia lui Dan Vasile.

  Din distribuție fac parte actorii arădeni Zoltan Lovas (în rolul lui Tartuffe), Dorina Darie-Peter (Doamna Pernelle), Doru Nica (Orgon), Alina Vasiljević (Elmire), Marian Parfeni (Damis), Roxana Sabău (Mariane), Alex Mărgineanu (Valere), Ionel Bulbuc (Cleonte), Oltea Blaga (Dorine), Robert Pavicsits (Domnul Loyal), Tudor Lucanu, Angela Petrean-Varjasi, Giorgiana Elena Popan, Cecilia Donat, Carmen Butariu și Alex Mărgineanu (servitori).

  În această celebră operă (titlu original: Tartuffe, ou l’Imposteur), dramaturgul Molière prezintă omul clasic care oscilează între datoria de tată, soț, persoană publică și pasiunea, sau chiar nebunia, obsesia, făcută pentru un necunoscut în care a avut încredere deplină.

  Sinopsis: Tartuffe, un impostor patentat care are credința că îi poate înșela ușor pe cei naivi și proști, pătrunde în casa lui Orgon cu o mască servilă și umilă și îl cucerește pe acesta și pe mama sa. În ciuda avertismentelor familiei, Orgon cade în plasa lui și îi donează întrega avere. Mai mult, preferă să-și alunge fiul din casă, să-i dea impostorului mâna fiicei sale și să-i ofere și soția.

  Înregistrarea spectacolului arădean din data premierei va putea fi urmărită miercuri seara (29 aprilie), de la ora 19:00, pe pagina de facebook a teatrului… sau chiar și acum, mâine la orice oră sau poimâine, deoarece aceeași înregistrare se găsește și pe YouTube, începând de ieri, pus gratuit la dispoziția tuturor chiar de către regizorul spectacolului, Dan Vasile.

  Vizionare plăcută!

  Traducerea: Romulus Vulpescu
  Costume: Luminiţa Penisoara
  Decor: Laurian Popa

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.