vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vremea bună a scos la iveală și caracterul oamenilor! Pădurea Ceala, îngropată în gunoaie de la primele grade cu plus

  de Andreea Daniela B. | 28 februarie 2021, 10:59 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: Parcul Natural Lunca Mureșului/Facebook)

  Vremea bună ne face pe toți să ne simțim mai bine, să vrem să ieșim din casă și să ne bucurăm de natură. Acum, în pandemie, cu atât mai mult ne bucurăm de ea pentru că ne oferă șansa să ieșim puțin din rutină și obișnuim să profităm la maxim de fiecare moment, mai ales dacă este sfârșit de săptămână. Desigur, dacă unii văd vremea bună ca pe un prilej de a petrece timpul cu oamenii dragi, alții profită de ea și lasă gunoaie peste tot pe unde calcă.

  Știm cu toții că discuția despre gunoiul din Arad este una sensibilă, mai ales când multe se leagă de neprofesionalismul celor care se ocupă de colectarea deșeurilor, însă trebuie să recunoaștem că sursa principală, în multe cazuri, este însuși arădeanul. Acest lucru ne-a fost dovedit din nou, ieri, când cei de la Parcul Natural Lunca Mureșului Arad au avut neplăcuta surpriză de a vedea că o bancă din pădure unde cineva ar fi luat masa este îngropată în gunoaie, în resturi de tot felul, plastice și nu numai.

  155001622 4066865230010970 6247743380356935838 o

  Sursă foto: Parcul Natural Lunca Mureșului, Facebook

  Se poate observa cum cei care au fost pe acolo, după ce au făcut grătar, au mâncat bine, au consumat chiar și băuturi alcoolice au considerat adecvat să lase totul așa cum au crezut ei că este normal. Nu au pus mâna pe nimic, nu s-au obosit deloc să strângă în urma lor și probabil se gândeau că altcineva este obligat să adune ceea ce ei au lăsat. Ei bine, lucrurile nu au fost chiar așa și, conform reprezentanților de la Parcul Natural Lunca Mureșului, imagini cu aceștia au ajuns și pe mâna polițiștilor locali.

  155047768 4066864973344329 34367865379908137 o

  Sursă foto: Parcul Natural Lunca Mureșului, Facebook

  Nici bine nu s-a instalat primăvara că au și răsărit gunoaiele în pădure! Acest peisaj ne-a întâmpinat, în această dimineață (n.r. sâmbătă, 27 februarie), la una dintre mesele destinate recreării vizitatorilor, din Pădurea Ceala. Nu avem și nu vom avea toleranță față de asemenea nesimțiri. În acest sens, am sesizat Poliția Locală Arad, iar în baza imaginilor înregistrate cu ajutorul camerelor de supraveghere, făptașii vor fi identificați și sancționați corespunzător”, se arăta într-o postare, alături de imaginile cu gunoaiele.

   

  Am încercat să aflăm dacă polițiștii locali au reușit până acum să îi identifice pe responsabili și dacă s-au dat amenzi, însă nu am reușit. Vom reveni în momentul în care reprezentanții Poliției Locale ne vor răspunde la întrebări.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.