marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „Vrem toate punctele!” UTA a plecat în această dimineață spre Moldova

  de Lucian Dănilă | 5 august 2021, 4:07 PM | Sport

  0

  UTA a plecat în această dimineață spre Botoșani, acolo unde va juca mâine seară împotriva echipei locale un meci contând pentru etapa a 4-a a Ligii 1. Arădenii se întorc pe arena pe care în sezonul trecut a câștigat cu 3-2 după un meci foarte disputat, meci în care au condus încă din primele minute după care au fost conduși cu 2-1.

  Încărcați cu energia venită de la publicul care a fost prezent duminică la meciul cu FCSB, jucătorii lui Gyuszi Balint și-au revenit din toate punctele de vedere înaintea dificilului joc cu FC Botoșani. „A fost consum foarte mare, atât din punct de vedere fizic, cât și mental la meciul cu FCSB. Dorința de a evolua bine și a scoate un rezultat bun împotriva unei echipe ce se luptă pentru titlu a fost foarte mare. În fața unui stadion plin, ne-am dorit enorm noi, toți, să facem un meci cât se poate de bun. Până la urmă, s-a văzut asta prin ceea ce au arătat băieții pe teren, rămâne doar dezamăgirea rezultatului. Sau, mai bine spus, a fost o dezamăgire, căci am trecut repede peste ea. Era firesc să facem acest lucru și să ne concentrăm deja pe meciul următor.

  Legat de consumul fizic eu zic că ne-am revenit, am avut timp suficient, dar cred că și din punct de vedere mental suntem bine. Am reușit să concentrăm toate aspectele pozitive, toate lucrurile bune identificate în meciul cu FCSB și să reglăm atât prin antrenament, cât și prin analiză lucrurile care au funcționat mai puțin în perspectiva meciului de la Botoșani. Nu s-au comis greșeli doar la faza golului lor, de 1-1, ci și în alte situații, dar le-am reglat prin discuții și antrenamente. Îmi place să cred că nu rămânem ancorați în ceea ce s-a întâmplat mai puțin bun în meciurile anterioare, ci să ne concentrăm rapid la următorul joc ce vine, iată, foarte repede, vineri, la Botoșani”, spune Gyuszi Balint, antrenorul formației UTA.

  passa 2

  Gruparea arădeană a plecat pe calea aerului până la București, de unde tot cu avionul a plecat spre Iași, iar deplasarea între Iași și Botoșani se face cu autocarul. Din cauza drumului lung atât ca și distanță cât și ca timp, Balint a decis ca echipa să nu efectueze nicio ședință de antrenament pe parcursul acestei zile, urmând a face un scurt antrenament mâine dimineață, în ziua jocului.

  „Trebuia să aleg într-o deplasare făcută cu autocarul, în care am fi călătorit foarte mult sau una cu avionul, cu escală la București și sosirea prevăzută la Botoșani în jurul orei ora 15. Atunci vom servi și prânzul și mai departe am preferat să aloc timp pentru odihnă. Ultimul antrenament, cel de vineri dimineața, va fi unul foarte scurt, în care vom detalia planul de pregătire al meciului de la Botoșani”, spune Balint.

  „Jucăm la o echipă cu pretenții justificate la play-off. FC Botoșani a început foarte bine sezonul, reușind să adune puncte de la echipe pretendente la câștigarea campionatului cum sunt FCSB și CS Universitatea Craiova. Noi, suntem bine pentru acest meci, i-am văzut și simțit pe băieți. Asta, chiar dacă timpul de pregătire pentru acest joc nu este neapărat suficient. Datorită programării lui, am pierdut un antrenament, dar cred că am punctat tot ce era de punctat, în așa fel încât să mergem cu încredere că putem aduce toate punctele de la Botoșani”, a continuat Balint.

  „Motivația trebuie să rămână precum aceea din partida cu FCSB, deoarece ne dorim să câștigăm partida din Moldova, pentru a rămâne în prima jumătate a clasamentului. Pentru asta, avem nevoie de victorie, nu ne ajută nici măcar un egal”, a încheiat antrenorul Bătrânei Doamne.

  Jucătorii care nu au făcut deplasarea sunt fundașul Florin Ilie, care deși este refăcut după accidentare mai are nevoie de zile de pregătire, dar lipsesc și tinerii Mociu, Mar, Mercioiu și Cristi Mihai. Tudor Călin este accidentat, iar Claudiu Negoescu e plecat la lotul național U 19. S-a dus cu echipa pentru prima dată în acest campionat mijlocașul Damian Isac, jucător care se încadrează în regula Under 21.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.