vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vrei spectacol? Du-te la meciurile de futsal ale Șimandului! Ultima reprezentație: Șoimii vs. CFR Severin 7-6!

  de Dan Lazăr | 19 februarie 2020, 7:49 AM | Şimand | Sport

  0

  Șoimii Șimand a preluat fotoliul de lider într-una din cele două serii ale Ligii Elitelor Under 19 la futsal, după a treia victorie din tot atâtea meciuri susținute.

  Elevii lui Daniel Mărcuș și Dumitru Buruiană au dispus de CFR Dr. Tr. Severin, scor 7-6 (2-1), după o a doua repriză spectaculoasă, plină de dramatism, încheiată cu sufletul la gură de ambele grupări, dar și de fanii șimăndanilor.

  Șoimii au condus mereu pe tabelă, la scorul de 3-1 ratând două ocazii cât „roata carului”, care ar fi putut lămuri definitiv situația. De partea cealaltă, oaspeții au dominat teritorial, având mult mai multe oportunități de a înscrie, însă bravul portar Stejar s-a făcut remarcat în dese rânduri, iar atunci când acesta a fost depășit, ghinionul s-a lipit de olteni.

  Patru autogoluri

  Narcis Jurj și Claudiu Ujoc au avut câte două reușite, în timp ce trei autogoluri ale severinenilor au contribuit la zestrea șimăndană. De remarcat că un autogol au „reușit” și arădenii.

  Se reîntâlnesc în competiția KO

  În următoarea rundă, programată în 7 martie, Șimandul va evolua pe terenul principalei favorite, FK Odorheiu Secuiesc. Până atunci însă, Șoimii și CFR se vor reîntâlni, în optimile de finală ale Cupei României U19, turul la Severin, în 23 februarie, iar returul în 1 sau 3 martie, la Arad.

  Ce este futsalul?

  Spectaculosul futsal este versiunea interioară a fotbalului clasic. Numele său provine din portugheză „futebol de salão” și din spaniolă „futbol de salon”, amândouă însemnând fotbal în sală. Futsal-ul este jucat de două echipe, fiecare de câte cinci jucători, dintre care unul este portarul.

  Un meci este compus din două reprize a câte 20 de minute de timp efectiv, precum la baschet cronometrul se oprește la fault, out sau gol. Portarul nu are voie să păstreze posesia mingii mai mult de 4 secunde, tot în acest timp trebuind executat și out-ul de margine. Fault-urile se contabilizează pentru fiecare echipă, începând de la 6 per repriză urmând a fi executate penaltiuri de la diferite distanțe de poartă (începând cu 10 metri și până la 6 metri).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.