Lucian Valeriu: Vor să ne reclame la CNA pentru că i-am făcut curve…

  de Lucian Valeriu | 10 April 2014, 1:48 PM | Opinii | Recomandările editorilor

  2

  Aud că un ONG din umbra holdingului-fantomă despre care am scris că e un cuib de țepari, interlopi, politicieni și curve vrea să ne reclame la CNA (acuma redactează cum, vorbind la două telefoane deodată)… așa că mă simt și eu cumva deontologic obligat să apăs mai hard pe taste.

  Nu noi: dicționarele… academiile… poporul au introdus expresia „curvă*” în limbajul uzual. În ordinea pe care le-o conferă ierarhia dincolo de orice dubii a autenticității, respectului și nevoii de a fi rostit CUVÂNTUL. Cuvântul liber.
  Curvă e un cuvânt obligatoriu de învățat, de folosit și chiar de predat în cele mai sobre, sofisticate ori banale temple ale educației contemporane. Să nu știi ce înseamnă curvă denotă că ești prost, iar să îți fie jenă să folosești, prin rostire sau scriere, substantivul „curvă” înseamnă că ești laș, agramat și du-te acasă!
  Nu mă reclama pe mine la CNA… în primul rând că „A” vine de la „Audiovizual” – iar eu n-am zbierat la tine pe site-ul ăsta obscenități și nici filme 18+ nu ți-am pus. Am scris asta pe un spațiu pe cât de privat, pe atâta de public, ca să îți dau, pe lângă informații care s-au putea să îți folosească, și o caracterizare, scurtă și cuprinzătoare, a personajelor care… poate nu ție… că tu ești din branșă… dar la restul de 99,99%  care nu profită de combinație le face nivelul de trai mai prost. Îți dau toate astea gratuit… nu-mi trebuie nimic nici măcar imaterial în compensare și ai totala libertate să nu mă citești. Am folosit termenele „curve” cu bună știință semantică, bine gândit și motivat de cele povestite: ce, rețeaua „AERIS” nu e plină de curve?! Să dai țepe cu salarii, CAS-uri și pensii la 300 de oameni timp de 10 ani nu înseamnă că eși om ipocrit; măsea cariată; curvă bătrână, hoț cu vechime – cum zice DEX-ul?… Să stai pe balustradă și să negociezi cu primul venit cât îl costă să ți-o tragă nu e prostituție; împreunare trupească; în general, păcat trupesc, adulter? Să zici de Agenția Națională de Integritate , metaforic (dar vezi chiar înțelesul secund al termenului!) – agenție care numai integră nu e în demersurile ei pompieristico-politice -, că-i o pasăre acvatică (Larus leucocephalus) e vreo contravenție?…
  Într-o țară membră a Uniunii Europene – organism cu cel mai liber cod de comportament mediatic posibil în secolul XXI?!
  Nu cred să ai câștig de cauză… ceea ce nu înseamnă că nu poți să încerci să faci un rău gratuit și prin spate cuiva pe care nu-l poți face pe față și cu mijloace cinstite de probă. Adică să fii tu însuți o curvă reclamând, de fapt, oglinda în care te privești. 

  ……………………………….

  *cúrvă (cúrve), s. f. – 1. Prostituată, tîrfă. – 2. Pasăre acvatică (Larus leucocephalus). – Mr. curvă. Sl. kurŭva (Miklosich, Slaw. Elem.,27; Miklosich, Lexicon, 324; Cihac, II, 88; Berneker 651); cf. ngr. ϰούρβα, bg.sb.rus.alb.mag. kurva. – Der. curvar, adj. (libertin, afemeiat, desfrînat); curvoi (var. curvaș, curvăroș, curvăreț, curvarnic), adj. (libertin), formă înv.; curviștină (var. curvulice, curvuleasă),s. f. (prostituată); curvesc, adj. (de curvă); curvește, adv. (ca prostituatele); curvișag (var. curvușag), s. n.; curvime, s. f. (curvie);curvări, vb. (a duce o viață destrăbălată); curvăresc, adj. (de curvă); curvărit (var. curvărie), s. f. (curvie); curvărăsie, s. f. (curvie), rezultat din încrucișarea cu carvarasa; curvărăsi, vb. (a duce o viață destrăbălată); curvi, vb. (a duce o viață destrăbălată; în vechiul drept canonic, a fornica); curvie, s. f. (viață destrăbălată; prostituție; împreunare trupească; în general, păcat trupesc, adulter, incest).
  Sursa: DER (1958-1966) |
  curvă, curvă s. f. 1. prostituată. 2. soție adulteră. 3. nimfomană. 4. om ipocrit. 5. măsea cariată.
  curvă bătrână expr. hoț cu vechime.
  Sursa: Argou (2007) |

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.