Vladimir Putin, „cenzurat” de traducătorul Russia Today

  de - | 18 decembrie 2015, 8:49 AM | Internaţional

  0

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut, joi, o conferință de presă de trei ore cu jurnaliștii acreditați la Kremlin despre situația din Siria, conflictul cu SUA, dar și despre fiicele lui. Însă, cum limbajul liderului rus nu a fost mereu potrivit pentru a fi difuzat la televizor, traducătorul de la Russia Today a omis câteva „scăpări” ale președintelui.

  Vladimir Putin a declarat, în timpul conferinței, referitor la conflictul cu Turcia, că turcii au hotărât să îi lingă pe americani într-un anumit loc. Însă, traducătorul în limba engleză de la Russia Today, luat prin surprindere de declarația liderului rus, a modificat declarația lui Putin.

  „Dar dacă cineva din elita turcească a vrut să lingă… cizmele cuiva… în… altcuiva… dintre liderii americani… n-au decât!”, a fost traducerea Russia Today.

  După câteva minute, postul TV rusesc a dat publicităţii şi o variantă fără ezitări, dar tot cosmetizată.

  Nu putem şti sigur, dar este posibil ca unii lideri turci vor să lingă cizmele unor oficiali americani…. De aceea ne-au doborât avionul, pentru ca aliaţii lor americani să închidă ochii în faţa invaziei şi ocupaţiei turceşti din Irak. Este posibil”, a spus Putin.

  De asemenea, Russia Today, postul de televiziune care transmite mesajele Kremlinului înspre Occident, a cenzurat și intrebările mai indiscrete. Astfel, când o jurnalistă a rostit “FSB”, acronimul serviciilor secrete, transmisia în direct s-a oprit brusc.

  „În fiecare zi avem accidente rutiere, în Kaliningrad, în care care oamenii sunt ucişi, pietonii sunt ucişi. Recent, colega noastră, Nadia Derjevska, a fost lovită pe trecerea de pietoni de un cadet FSB…”, a spus jurnalista când transmisiunea a fost întreruptă.

  Totuşi, Vladimir Putin a răspuns întrebării şi a spus că fapta este groaznică.

  Preşedintele rus a refuzat să răspundă la o singură întrebare. Un jurnalist a vrut să afle dacă e adevărat că fosta dansatoare Katerina Tihonova, numită şefa unei organizaţii guvernamentale, este fiica sa.

  În schimb, a vorbit deschis pentru prima dată despre cele două fete ale sale, care nu au apărut niciodată în public.

  „Ele trăiesc în Rusia şi nu au plecat niciodată în altă parte pentru a locui permanent. Nu au învăţat în altă parte decât în Rusia. Au studiat doar în universităţi ruseşti. (MUSCA) Sunt mândru de ele. Ele continuă să înveţe şi să muncească. Postul Russia Today a întrebat despre limbile pe care le vorbesc. Fiicele mele sunt fluente în trei-patru limbi europene. În plus, una vorbeşte una sau două limbi orientale. Şi nu doar că vorbesc fluent limbile străine, le şi folosesc la muncă”, a spus Putin despre fiicele lui.

  În timpul conferinței, cei din sală, ziarişti sau simpli admiratori ai liderului de la Kremlin, au încercat să îi atragă atenţia în diverse moduri. O domnişoară anunţat pe o pancardă că este însărcinată. Dar nu l-a impresionat pe Vladimir Putin. Nici o doamnă care a venit cu o păpuşă-vrăjitoare nu a reuşit să-i atragă atenţia oficialului rus.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.