luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș: Respingerea cererii României de a intra în Spațiul Schengen

  de - | 9 decembrie 2022, 10:10 AM | Comunicate contra cost

  0

  Respingerea cererii României de a intra în Spațiul Schengen este un eșec, trebuie să o spunem clar.

  Oricum este împachetată această știre, nu înseamnă altceva decât o palmă dată autorităților române care de ani de zile se preocupă de cum să-şi conserve privilegiile.

  Este un eșec al guvernului PSD/PNL și al președintelui Iohannis.

  Este o palmă dată autorităților din guvern care de ani de zile nu fac decât să împartă sinecuri în loc să pună oameni potriviți în ministere, în instituțiile românești din celelalte state membre, care să lupte pentru drepturile românilor în Uniunea Europeană.

  Ceea ce a făcut Austria astăzi, refuzul de a accepta România în Schengen, este exact rodul „muncii” PNL și PSD. Își închipuie că nimeni nu vede că fac ce vor în țară, că exagerează cerințe ale Uniunii Europene pentru a le potrivi cu propriile interese, că interpretează regulamente pentru ca banii europeni să le pice lor în sac.

  Noi, cei din USR, ca opoziție, am vorbit cu cei din partidele noastre politice europene, am avut discuții, i-am convins să ne susțină. Iohannis a fost săptămâna trecută la o întâlnire cu prim-ministrul Austriei. Sâmbătă la Atena mai exact.

  Ce-a făcut?

  Ce a discutat, ce a negociat de Austria a fost atât de categorică împotriva României?

  Nici miile de români care muncesc în Austria nu i-au convins, nici miile de femei care le îngrijesc bătrânii, nici investițiile austriece din România, nici tradițiile de sute de ani care ne leagă.

  Se pare că domnul președinte a reușit performanța de a-i întoarce pe austrieci total împotriva noastră.

  Cum ar fi dacă femeile românce ar refuza să meargă în Austria fie și numai pentru o lună?

  Cum ar fi ca muncitorii români să spună că e prea greu să călătorești în Austria?

  Poate că această metodă ar fi mult mai eficientă decât ce a făcut sau n-a făcut Iohannis și actuala coaliție.

  Sunt la fel de dezamăgit ca voi, dar acest eșec nu-mi arată decât că trebuie să luptăm și mai mult să îndepărtăm PSD și PNL de la conducerea României.

  Această coaliție este toxică pentru România și pentru români. Atâta vreme cât îi avem în fruntea țării este ca și cum am încerca să înotăm cu un bolovan legat de gât.

  Am fost ales să fac treabă, iar treaba mea, a noastră, este să avem o Românie demnă, o țară care nu stă în genunchi în fața nimănui.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.