duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, despre aderarea la Schenden: „ E momentul să facem o analiză și să ne reapucăm de treabă”

  de - | 11 ianuarie 2023, 12:52 PM | Comunicate contra cost

  0

  Europarlamentarul Vlad Botoș a emis un comunicat de presă pe tema aderării României la Schengen:

  „Eu unul nu vreau să treacă ‘momentul Schengen’ și este cazul să facem o analiză și să ne reapucăm de treabă. Acceptarea României în Spațiul Schengen rămâne unul dintre cele mai importante obiective pentru USR și, sperăm să fie (încă) abordat ca obiectiv de țară de președinte și guvern.

  Din cele 27 de state din Uniunea Europeană, 26 au declarat că susțin aderarea României, în timp ce toate instituțiile Uniunii Europene au susținut clar, prin declarații și documente aderarea noastră la acest spațiu european de liberă circulație.

  Singurul impediment a fost Austria, însă aceasta s-a opus pentru a forța mâna statelor membre pentru a relua discuțiile despre imigrarea. Trebuie să recunoaștem că este o situație îngrijorătoare atât pentru noi, ca europeni, cât și pentru noi, ca români.
  Cine circulă prin Europa nu poate nega efectele unui val masiv de imigranți care nu au fost integrați în societatea europeană. Și da, știm cu toții că acest val nu trece prin România, chiar dacă oficialitățile din Austria susțin încă asta. Țările europene mai au mult de lucru la acest capitol pentru că mulți imigranți nu au locuri de muncă, nu au calificările necesare în Europa, nu cunosc suficient limba țării în care stau și, din păcate, există situații în care nu au unde să stea, iar numărul oamenilor fără locuințe, care locuiesc pe străzi, este prea mare.

  Uniunea Europeană trebuie să se ocupe de acest subiect foarte sensibil și va trebui să decidă ce soluții va adopta. Totuși, această problemă europeană nu poate fi folosită pentru a ne ține pe noi, românii, la granița Uniunii Europene.
  A doua problemă, pe care olandezii au spus-o în surdină, este că instituțiile care lucrează în România în domeniul protecției granițelor nu inspiră încredere. Pot să am un limbaj mai diplomatic, dar dacă nu privim adevărul în față, nu putem rezolva problemele.

  Corupție există peste tot pentru că oamenii sunt tentați de câștiguri ușoare, dar sunt multe state membre unde justiția funcționează foarte bine și foarte repede. În România cazurile trenează ani în șir, iar acuzații grave ajung să nu mai fie judecate pentru că se prescrie fapta.

  Avem așadar două probleme, cea internă, pe care o cunoaștem cu toții, și cea externă”, transmite Vlad Botoș.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.