Vlad Botoș: „Combaterea știrilor false la nivel european”





La finalul lunii octombrie, pe fondul valului de știri false și a campaniei anti-vaccinuri desfășurată în România, europarlamentarul Vlad-Marius Botoș, împreună cu mai mulți membrii ai grupului Renew Europe au abordat Comisia Europeană într-o scrisoare cu privire la monitorizarea surselor și la eforturile de combatere a știrilor false la nivel european.
Răspunsul primit de Vlad Botoș din partea președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, menționează câteva dintre acțiunile întreprinse de instituția europeană pentru combaterea știrilor false și pentru a stabili dacă acestea reprezintă ingerințe străine în treburile interne ale Uniunii.
Astfel, Serviciul European pentru Acțiuni Străine (European External Action Service – EEAS) monitorizează în permanență subiectele manipulative sau false și propune acțiuni acolo unde este nevoie. De asemenea, European Digital Media Observatory este un proiect prin care Comisia Europeană, împreună cu universități și instituții de prestigiu verifică faptele prezentate în diferite știri și vin cu rectificări și cu prezentarea evenimentelor adevărate (fact-checking).
”Există un real motiv de îngrijorare cu privire la pericolul reprezentat de știrile false și de campania anti-vaccinare. Numărul deceselor de Covid-19 este de ordinul zecilor de mii în România, iar multe dintre aceste vieți ar fi putut fi salvate. Nu susține nimeni că vaccinurile, fie cele care folosesc noile tehnologii cu ARN purtător, fie cele clasice, ar fi panaceul universal, însă dovezile arată foarte clar că aceste vaccinuri salvează vieți. Nu ne putem juca cu viețile oamenilor și sunt îngrozit de faptul că sunt politicieni care folosesc pandemia pentru a se ridica pe ei înșiși”, spune europarlamentarul Vlad-Marius Botoș.
Scrisoarea vorbește și despre uneltele on-line pe care Comisia Europeană le pune la dispoziția medicilor, a celor care luptă cu această boală pentru a se informa atât cu privire la vaccinuri și efectele lor cât și cu privire la modalitățile de tratament care pot avea șanse de reușită. Această rețea permite schimbul de experiență între personalul medical de la nivelul întregii Uniuni Europene. (https://ec.europa.eu/health/ern/covid-19_ro) .
Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)