duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vizită de grad înalt la Tribunalul Arad. Schimb de experiență cu judecători din alte țări

  de Special Arad | 7 noiembrie 2019, 1:14 PM | Administraţie

  0

  Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

  Astăzi, Tribunalul Arad a avut plăcerea de a primi vizita unui grup de 8 judecători, aflaţi într-un stagiu de schimb de experienţă de două săptămâni în România, în cadrul programului EJTN/REFJ (Reţeaua Europeană de Formare Judiciară), respectiv, 4 judecători din Germania, 2 judecători din Estonia, un judecător din Finlanda şi un judecător din Olanda, însoţiţi de domnul judecător Ştefan Ioan Lucaciuc, din cadrul Curţii de Apel Timişoara.

  Scopul vizitei a fost acela de a cunoaşte modul de funcţionare a sistemului judiciar din România, precum şi activitatea instanţelor arădene, fiindu-le prezentată şi aplicaţia dosarul electronic, dezvoltată de specialiştii IT din cadrul Tribunalului Arad, care permite vizualizarea dosarului electronic, precum şi expedierea actelor de procedură în format electronic.

  În prima săptămână din cadrul acestui stagiu de schimb de experienţă, domnii judecători s-au aflat în Municipiul Bucureşti, unde au vizitat instanţele bucureştene, iar acum se află în Municipiul Timişoara, timp de o săptămână, unde au vizitat instanţele din judeţul Timiş, precum şi Centrul Educativ Buziaş.

  Lansat la iniţiativa Parlamentului European, programul de schimb de experienţă este finanţat de către Comisia Europeană, obiectivul principal fiind acela de a spori cunoştinţele practice ale magistraţilor europeni cu privire la alte sisteme judiciare din cadrul statelor membre ale Uniunii Europene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.