Vivat arădeni! Am învins! Ne-a răspuns și nouă Primăria

  de Mihai Todoca | 28 iulie 2018, 12:44 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  5

  Ziua de 27 iulie, Anno Domini 2018! „Data în care a avut loc cea mai lungă eclipsă de lună” – spun specialiștii. Prostii! Cea mai lungă „eclipsă” n-a fost de lună, dar a fost de o lună. Fix și în cap! Atât a durat ca Special Arad să primească un răspuns din partea Primăriei la o cerere pe Legea 544 (legea informațiilor publice). Și nu vă pripiți… nu cerusem noi mare lucru.

  Mai țineți minte banner-ul acela pus pe primărie? Acela în care ne anunțau cu disperare că Guvernul vrea să ne fure clădirea? Ei, am fost și noi curioși, la fel cum a fost și un cetățean al Aradului să știm cât a costat banner-ul acela și, mai ales, din ce bani s-a realizat.

  Cetățeanul care le-a trimis solicitare cu aceeași întrebare trimisă de noi, a primit răspunsul destul de repede, undeva după două săptămâni, iar în acel răspuns scria că banner-ul a fost instalat în urma unei ședințe a Consiliului Local, că nu s-au utilizat fonduri publice, că nu a fost emisă autorizație de construire sau aviz pentru amplasarea banner-ului, apoi o mică istorie a clădirii. Până aici toate bune (?). Noi am primit, din nou, la fix o lună, cam același răspuns cu mențiunea că : Având în vedere faptul că Prefectura a anunţat de curând că îşi menţine dorinţa de reglementare a situaţiei juridice a Palatului Administrativ, Primăria Municipiului Arad va continua să informeze cetăţenii cu privire la toate acţiunile iniţiate de Prefectură cu scopul de a naţionaliza clădirea simbol a Aradului. Primăria Municipiului Arad va continua să informeze cetăţenii cu privire la evoluţia acestei situaţii fără precedent la nivelul întregii ţări.

  Na-ți-o frântă că ți-am dres-o! Deci Primăria va continua să informeze cetățeniicu priviresituații fără precedent la nivelul întregii țări… cuvinte și atitudine cam pompoase pentru o instituție căreia i-a trebuit o lună întreagă să răspundă la o cerere atât de simplă care nu a necesitat o documentare specifică unei anchete jurnalistice. Ca să fie bine informați cei din Primărie, pentru viitoarele „adrese pe 544”, le aducem la cunoștință faptul că termenul pentru întocmirea unui răspuns este de 10 zile calendaristice, iar în cazuri excepționale, în care instituția are nevoie de o documentare mai amplă – care să dureze mai mult de o jumătate de oră, cum era în cazul de față, se transmite o înștiințare către cel care a transmis adresa, prin care îl anunță că are nevoie de mai mult timp pentru documentare, timp care se poate prelungi legal până la 30 de zile.

  În același timp, stăm liniștiți de-acum înainte, deoarece Primăria ne va ține la curent cu evoluția întregii situații și suntem convinși că o va face în secunda doi de la orice mică mișcare din partea Prefecturii. Pentru restul… așteptăm o lună, nu pentru că purtătoarea de cuvânt nu și-ar face treaba, că știm că și-o face bine, dar atât cât i se permite și ei atunci când nu-i eclipsă în Biroul 1 de la Primărie. (wink, wink)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. …..nici acolo nui doare de municipiul Arad.Dar să vezi, chiar și să crezi,ce mai zice primaria prin răspuns : ,,,Prefectura cu scopul de -a nationaliza clădirea simbol a Aradului”‘ ce mai așteptați cei din prefectura treceți la fapte. Asta după ce și Consiliul local municipal a dat unde verde pentru afișarea respectivei baanere, de un gust amar, jalnic, rusine. !

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Oare dacă a fost instalat fără autorizație nu tre sa plătească amenda pentru el .
   Oare sau sesizat cele doua gagici care umbla prin oraș și cum îți pui reclama pentru firma cum îți dau și amenda de rigoare ca vezi doamne ele își fac doar datoria.
   Sunt curios dacă aici și-au făcuți dar ma îndoiesc săi dea amenda lu Ghiță ca puse beneru
   Dar la muritori da ca își fac datoria
   tare as vrea o reactie în speța asta

   +4 voturi
   +1
   -1
  3. Dacă banerul nu a fost finanțat din fonduri publice, spre buna informare a cetățenilor, primăria, societatea de buzunar a dictatorului falcă, specializată pe furatul banilor de la bugetul local, ar trebui să specifice CINE ȘI CE BANI A FOLOSIT LA ACȚIUNEA „BANERUL”?

   Toată această acțiune „Banerul”, nu este altceva decât un abuz și o minciună ordinară.
   De ce își permite falcă să folosească clădirea Primăriei, clădirea arădenilor, după cum au afirmat în comunicatul de presă ce a susținut acțiunea mincinoasă, ca stâlp de reclamă de partid. Fiindcă banui că el este autorul acestui abuz. Să ne dea explicațiile de rigoare, dacă întradevăr este interesat ca noi arădenii să fim foarte bine informați în acest subiect.

   Nu sunt naiv să cred că dictatorul, lașul, abuzatorul și violatorul de reguli și legi democratice, o să-mi răspundă. Nu îi stă în fire să respecte cetățenii aradului.
   „Alo Nesimțitule, se aude? De ce ești laș? De ce te ascunzi? Fi bărbat, măcar odată în viața ta și ieși la interval cu explicațiile de rigoare. Fă-ți datoria!”

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.