Vivaldi, Bach, Corelli, Carannante și Beethoven – în programul concertelor camerale ale Filarmonicii din această săptămână

  de [email protected] | 16 decembrie 2020, 11:34 AM | Cultură

  0

  Așa cum v-am anunțat săptămâna trecută, Filarmonica Arad și-a reluat activitatea în limitele date de pandemie, transmițând online din locații alternative, din zone cu incidență Covid sub 3/mia de locuitori, cu un număr redus al membrilor orchestrei și cu măști pe față. Momentan, mini-concertele Filarmonicii sunt transmise de la Domeniile Lupaș. Săptămâna aceasta se anunță două concerte camerale noi.

  În serile de joi, 17 decembrie și vineri, 18 decembrie 2020, de la orele 19:00, pe pagina de facebook a Filarmonicii Arad vor fi transmise selecțiuni din preferințele muzicale ale melomanilor arădeni. Programele dirijate de Cristian Neagu și Petronius Negrescu conțin partituri ilustre din literatura universală, dar și titlurile anotimpului, în versiuni special pregătite pentru ansamblul de coarde al orchestrei simfonice.

  PROGRAM

  Joi 17 Decembrie 2020 ora 19.00
  Transmisiune Live pe pagina de facebook a Filarmonicii Arad
  Concert cameral

  Dirijor Cristian Neagu
  În program:
  Antonio Vivaldi – Largo (Iarna)
  Jeremiah Clarke – Marș regal
  Edward Elgar – Salut d’amour
  Johann Sebastian Bach – Jesus, bleibet meine Freude
  Adolphe Adam – O Holy Night
  Arcangelo Corelli – Allegro moderato
  Scott Joplin – The Entertainer
  Giuseppe Carannante – Andante religioso

  Vineri 18 Decembrie 2020 ora 19.00
  Transmisiune Live pe pagina de facebook a Filarmonicii Arad
  Concert cameral

  Dirijor: Petronius Negrescu
  În program:
  Ludwig van Beethoven – Oda bucuriei
  Johann Pachelbel – Canon în re major
  Dmitri Sostakovici – Vals
  Potpuriu din colinde și cântece de Crăciun în aranjamente pentru orchestră de coarde

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.