VIVA VERDI! Concert vocal simfonic pe scena de pe Lacul Pădurice

  de [email protected] | 26 June 2014, 11:12 PM | Muzică | Știri Arad

  0

  Duminică, 29 iunie, de la ora 20:30, scena plutitoare de pe Lacul Pădurice va fi din nou însufleţită, de această dată de un concert dedicat creaţiei verdiene. Programul serii cuprinde uverturi, arii și coruri din operele Nabucco, Ernani, Traviata, Forța destinului, Lombarzii, Trubadurul, Aida.

  „Ultimele noastre concerte din această stagiune am decis sa le orchestrăm tot la Lacul de la Pădurice – evenimente vibrante cu acces facil şi gratuit oricărui arădean. O gală VIVA VERDI! Într-un spaţiu neconvenţional reprezintă nu doar un inedit pentru Arad, ci şi un tribut adus gândirii creatoare verdiene“, spune dr. Alin Văcean, director general al Filarmonici de Stat Arad.

  VIVA VERDI! este titlul ultimului eveniment vocal simfonic al stagiunii 2013-2014, propus de maestrul italian Roberto Salvalaio şi organizat de Filarmonică în seara de 29 iunie 2014, de la ora 20.30, pe scena de la Lacul Padurice. Apelând deopotrivă la performanţele orchestrei simfonice şi ale corului academic dirijat de Robert Daniel Rădoiaş, splendida selecţie de numere verdiene reprezintă o nouă celebrare a creaţiei aceluia care a dominat mai bine de jumătate de secol scenele de operă ale Italiei secolului al XIX-lea şi o nouă demonstraţie de acuratete şi perfecţiune a invitatului de onorare al ansamblurilor, cel căruia i-au fost încredinţate cele mai dificile şi spectaculoase proiecte mixte de pe parcursul ultimelor stagiuni. Muzici memorabile, încărcate de pasiune, dramă sau iubire se înlănţuie într-o dinamică alertă şi bine evidenţiată a spectacolului, generat de răscolitoarea uvertură a operei Nabucco şi construit din numere vestite din Lombarzii, Ernani, Trubadurul, Traviata, Forţa destinului sau Aida. Tinerii artişti lirici – soprana Paula Iancic şi baritonul David Buzgău – recenţii câştigători ai Concursului Internaţional de Canto „Alexandru Fărcaş“ sunt vocile soliste ale acestei gale, concepută de organizatori ca replică estivală a evenimentului tradiţional al debutului de toamnă, spectacolul Open – Air din luna septembrie, din Parcul Reconcilierii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.