luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vitezomani, cu drog sau fără permis de conducere la volan și alte infracțiuni rutiere

  de Special Arad | 6 mai 2022, 1:42 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Imagine cu rol ilustrativ (foto: IPJ Arad)

  Pe data de 5 mai, un motociclist a fost prins de polițiști pe drumurile arădene cu o viteză de 127 km/h, un tânăr a condus în Ineu sub influența drogurilor, iar un alt bărbat a fost prins la volan, pe D.N. 79, fără permis de conducere. Acestea sunt doar trei exemple de infracțiuni rutiere în ultimele 24 de ore, în județul Arad.

  Amendat pentru viteză

  Polițiștii rutieri arădeni au depistat, în după-amiaza zilei de 5 mai, un tânăr de 26 de ani, din Vărșand, în timp ce conducea o motocicletă pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiu. Aparatul radar a înregistrat o viteză de 127 km/h, fiind depășită cu 77 de km/h viteza admisă.

  Tânărul a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.900 de lei, fiindu-i exercitat dreptul de a conduce pentru 120 de zile.

  Infracțiuni rutiere

  Polițiștii orașului Ineu au depistat, în seara zilei de 5 mai un tânăr de 29 de ani, din Bocsig, în timp ce conducea un autoturism în Ineu. Testarea acestuia cu paratul DrugTest a indicat valori pozitive pentru consumul a două substanțe psihoactive, fiind dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor consumate.

  Un alt bărbat de 32 de ani, din Grăniceri, a fost oprit pentru un control în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79. Verificările polițiștilor din Zerind au relevat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

  În cele două cazuri au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

  Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

  În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

  Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei.

  Totodată, au fost reținute 11 permise de conducere și retrase 11 un certificate de înmatriculare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.