luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Visiball! Sau cum se joacă fotbal fără simțul vederii

  de Special Arad | 28 iulie 2022, 10:21 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Asociația Ofensiva Tinerilor a susținut o conferință de presă joi, 28 iulie, la sediul Asociației Nevăzătorilor din Arad, pentru a împărtăși din experiențele dobândite de persoanele nevăzătoare din municipiu care au participat în această perioadă la un proiect inedit, desfășurat în Florența. Este vorba despre proiectul „Four-minute Barriers” a cărui scop a fost incluziunea socială a tinerilor cu deficiențe de vedere, organizând activități sportive care implică persoane cu vedere și cu deficiențe de vedere. Proiectuk a fost coordonat de organizații din 6 țări.

  Proiectul se bazează pe ideea că încurajarea unei persoane cu deficiente de vedere, în special a unui copil, să se implice în sport este fundamentală pentru:

  -Dezvoltarea sa locomotorie și abilitățile motorii aferente;

  -Dezvoltarea mentală, cum ar fi recunoașterea spațiului, construcția mișcării;

  -Bunăstare psihologică, creșterea încrederii în sine și a iubirii față de ei înșiși;

  -Dezvoltarea abilităților sociale legate de o incluziune de înaltă calitate în societatea văzătoare calitate înaltă a sănătății.
  acest proiect își propune să dărâme barierele creând un nou sport: „Visiball” implică văzători și persoane cu deficiențe de vedere care joacă în același timp pe același teren, creând o incluziune și interacțiune reală.

  Pentru a înțelege mai bine provocările, soluțiile și implicațiile acestora în viața persoanelor cu deficiente de vedere, proiectul implica și dezvoltarea unui Portofoliu care să conțină metodologii, cunoștințe și bune practici în domeniile sportului și activităților fizice pentru pers cu dizabilitatide vedere, precum și MOOC-uri (Massive Open Online Courses – sunt cursuri online destinate participării nelimitate și a accesului deschis prin intermediul internetului).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.