luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Virusul Ebola a provocat moartea a sute de persoane, până acum. Un vaccin experimental va fi folosit pentru salvarea bolnavilor

  de Special Arad | 6 august 2014, 12:49 PM | Internaţional

  0

  Pacientii americani infectati cu Ebola au fost vaccinati cu un ser experimental, care n-a mai fost testat pe oameni. Substanţa pare să dea rezultate, pentru că unul dintre bolnavi se simte deja mai bine. Câteva flacoane cu vaccinul experimental „Z-Mapp” împotriva temutului virus ar fi fost trimise în Liberia, săptămâna trecută. Iar serul testat până acum doar pe maimuţe, ar fi fost, totşi, injectat ambilor pacienţi americani, în încercarea disperată de a le salva viaţa.

  Tratamentul nu a fost confirmat din surse oficiale, însă un doctor a descris rezultatele vaccinului drept „miraculoase”. Între timp, la New York au apărut temeri legate de un nou caz de contaminare. Un pacient care a călătorit recent în vestul Africii este internat pentru simptome similare cu ale Ebolei.

  Potrivit noului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, epidemia de febră hemoragică a ucis până acum aproape 890 de persoane în Africa.

  Acest bilant mai anunţă 1.603 cazuri înregistrate în patru ţşri din Africa de Vest, si anume 485 în Guineea (340 confirmate şi 12 suspecte), între care 358 mortale, 468 în Liberia (129 confirmate, 234 probabile şi 105 suspecte), între care 255 mortale, 646 în Sierra Leone (540 confirmate, 46 probabile şi 60 suspecte), între care 273 mortale, şi patru în Nigeria (niciunul confirmat, 3 probabileîsi unul suspect), intre care unul mortal.

  Epidemia a izbucnit la începutul anului în Guineea, după care s-a răspândit în Liberia, apoi în Sierra Leone.

  OMS recomandă impunerea de restricţii pentru călătorii şi schimburile comerciale cu Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria în baza informaţiilor disponibile în prezent privind această epidemie, care începe să ingrijoreze restul lumii.

  Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalitatii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu exista un vaccin omologat împotriva ei.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.