vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Violatorul recidivist la un pas de linșaj! Polițiștii l-au salvat de furia localnicilor | Video

  de - | 12 iunie 2018, 4:57 PM | Naţional

  0

  (foto: captură video)

  Petru Băţălan a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru violarea unei taximetriste. Recidivistul a fost prins în Hunedoara. Poliţiştii l-au scăpat cu greu de furia localnicilor.

  Petru Băţălan (41 de ani), recidivistul recent eliberat din închisoare după mai multe condamnări pentru viol şi tâlhărie, a fost capturat de poliţişti după ce ar fi comis încă un viol. Victima i-a fost o taximetristă din Hunedoara. Petru Băţălan a fost arestat preventiv, luni, pentru 30 de zile, la scurt timp după ce poliţiştii l-au reperat pe străzile cartierului Micro 6. Mai mulţi localnici au încercat să se răzbune pe acesta, pentru violul comis, şi doar intervenţia poliţiştilor l-a scăpat de agresiune. Petru Băţălan a fost căutat de duminică dimineaţa, de Poliţie, fiind anchetat pentru violarea, lovirea şi sechestrarea unei şoferiţe de taxi. A fost capturat de poliţişti luni, în cartierul Micro 6 al municipiului Hunedoara. Bărbatul ar fi săvârşit violul, duminică, în jurul orei 1:00, pe un teren de la marginea municipiului, după ce îi ceruse femeii să îl transporte în zonă.

  Ajunşi la destinaţie, bărbatul a lovit-o şi a ameninţat-o, cerându-i să îl transporte pe un câmp, în afară localităţii, unde, sub ameninţare, a întreţinut raporturi sexuale cu aceasta”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Înainte ca Poliţia să dea un comunicat oficial cu privire la suspect, poza acestuia a fost publicată de apropiaţii victimei pe paginile de socializare, în speranţa că oamenii pot da detalii care să ducă la prinderea acestuia. Un apropiat al femeii a oferit chiar o recompensă de 300 de euro pentru informaţii despre Petru Băţălan. A stat mai mult în puşcărie Ancheta a scos la iveală faptul că Bălăţan este recidivist, iar în luna octombrie a anului 2017 a fost eliberat condiţionat din închisoare.

  Petru Băţălan a mai fost condamnat în 2004 pentru viol şi tâlhărie, la şapte ani de închisoare, şi a fost eliberat în februarie 2008. Două luni mai târziu a fost din nou arestat pentru viol. A fost eliberat în 2012, însă la scurt timp a comis o nouă infracţiune. În 6 mai 2012, a violat o femeie din localitatea Huta Certeze, judeţul Satu Mare. A intrat în gospodăria femeii, văzând-o singură, a lovit-o cu un par şi a abuzat-o sexual. „Inculpatul a profitat de neatenţia femeii şi a deschis poarta de acces ce era încuiată cu un zăvor pătrunzând fără drept în curtea locuinţei. Văzând că partea vătămată se află în curte, i-a cerut acesteia o felie de pâine spunându-i că îi este foame. În timp ce victima se pregătea să taie o felie de pâine, într-o anexă a locuinţei , inculpatul s-a repezit asupra ei şi după ce i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi cu un par din lemn pentru a o imobiliza, a întreţinut un raport sexual prin constrângere cu ea”, se arată în dosar.

  După ispăşirea condamnării de cinci ani de închisoare, Bălăţan a fost pus în libertate, însă în 22 februarie a mai încercat să violeze o femeie, chiar în spitalul din Hunedoara. „Persoana vătămată le-a declarat poliţiştilor că, în timp ce se afla în vestiarul unităţii, bărbatul a împins-o, moment în care aceasta s-a lovit în zona spatelui. Femeia a primit îngrijiri medicale de specialitate, dar nu a necesitat internare”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Procurorii au decis, ulterior, cercetarea lui penală, sub măsura controlului judiciar.

  vezi video> Aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.