ExclusivVineri noaptea, în păduri depărtate din județul Arad (partea a doua): polițiști aflați la muncă i-au „săltat” pe fratele și cumnatul șefului Poliției din Ineu

  de O. Peniță | 26 august 2019, 1:54 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Voi ați mai auzit așa ceva? Într-o singură noapte, personaje importante (unii doar prin natura relațiilor…, alții chiar cu trese pe umăr) din județul Arad sunt prinse la braconaj de zici că la finalul lui august e Festivalul Ceaunelor Polițiștilor de pretutindeni și le trebuie la toți marfă de calitate și, dacă se poate, fără bani… doar în schimbul câtorva cartușe bine țintite în ceas de noapte și fără autorizație.

  Prima parte e mai aici: Vineri noaptea, în păduri depărtate din județul Arad, polițiști aflați la muncă au tras cu arma după… polițiști surprinși la braconaj. În Jeep-ul urmărit se aflau personaje celebre din „MAI-ul local”. Reacția IPJ

  Dar ia citiți și partea a doua: Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și secția 6 Poliție Rurală Beliu, în data de 24.08.2019, la ora 03:00, i-au depistat pe fondul de vânătoare nr. 53 Hășmaș, pe : Vanci Marius Adrian (Groșeni), Oancea Viorel (Groșeni), Rus Pavel Ioan Dan (Sebiș), Oancea Costel (Groșeni) și Silaghi Florin (Cărand) – cinci „bucăți”, toți cu arme de vânătoare și cartușe asupra lor… toți deținători legal de armă, dar, în noaptea de sâmbătă, fără autorizații de vânătoare valabile – întrucât nu era trecută data vânătorii și nici semnele de instructaj. Acum, ieri, azi, mâine… până când se gată cumva, cei cinci sunt cercetați în stare de libertate pentru infracțiunea de braconaj cinegetic (art 42. alin 1 lit b) și m) din legea 407/2006).

  Până aici, nimic important, doar dacă vi se pare important că există braconieri destui în județul Arad și alți cinci, în afara celor patru din… primul volum, au fost prinși asupra faptului. Însă, dacă vă spunem – informație anunțată în titlu – că Marius Adrian Vanci este cumnatul șefului Poliției Ineu, subcomisar Oancea Marius Ambrosie, iar Costel Oancea este nimeni altul decât fratele aceluiași șef, cum sună?

  Urât, așa-i?

  Probabil că inclusiv pentru Marius Oancea, șeful Poliției Ineu, a sunat urât de tot treaba asta (că vinovat nu putem spune că e!) încât de azi dimineață se află în concediu. Mai multe… lăsăm din nou IPJ Arad să ne spună. Deși nu prea credem că mai sunt multe de spus.

  Foto: Imaginea are rol ilustrativ, fiind luată din arhivă.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. …cumnatul șefului Poliției Ineu+fratele șefului Poliției Ineu :))) Sa-ti traiasca familia bos!
   Totusi daca si șefu’ Poliției Ineu inseamna un V.I.P. pe plan local….pfff
   INEU mah…un sat cu dispensar,liceu si militie!
   Da’ braconierii astia aveau pile la “the muthafuckin’ chief of police” fiind tarani cu staif pe raza asezamantului Ineu
   Pusca si cureaua lata, masina de teren alea-alea…ii stia si lumea-n sat si suspinau fetele prin bataturi!
   Numa’ Militia Ineu nu stia de dansii. Nasoool!
   O fi prima oara sarmanii! Vroiau si ei oleaca vanat! Ntz ntz ntz
   In fine scandalu’ asta il lasa pe domnu’ Oancea e intr-o dilema crunta: sa se puna rau cu muierea sau cu satu’ ? Oioii!

   PS:…si aia 4 din primu’ volum cine-s? “militia” spune ca “În urma verificărilor efectuate a fost identificat propietarul mașinii” Da’ numele nu-l cunoaste nime’ ? Aaaa inca n-au trecut cele 19 ore critice…

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Bravo politistilor cinstiti. Dar sa invinuim pe cineva pt faptele facute de fratele respectiv cumnatul sau, suna un pic cam ca pe vremea lu’ Ceauseacu….. Adica daca aveai pe cineva care fugea pe afara erai luat la intrebari. Cine face prostii sa raspunda…. in rest sa nu ne lansam in supozitii picante pt public.

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. Legea zice asa,

   (1) Constituie infracţiune de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei:

   a1) vânătoarea fără autorizaţie de vânătoare legală;

   Deci putem deduce din textul legii ca exista autorizatii de vanatoare legale si ilegale.Oare alea ilegale cum or fi aratand sau cine le elibereaza ?.
   In cazul de fata ,probabil ca autorizatia a fost legal eliberata si valabila dar nu a fost completata corespunzator si anume nu avea inscrisa data iesirii in teren.adicatelea organizatorul care a convocat vanatorii pentru actiunea de vanatoare in data de 23.08.2019 ora 23.30 nu a trecut data de 23 cand eventual s-au deplasat in tren ca sa nu fie in ilegalitate in data de 24.08.2019 ora 03.00 cand se intorceau practic din teren( fara sa fi recoltat vreun exemplar din speciile de interes cinegetic),de la paza culturilor si de la actiunea de limitare a raspandirii virusului pestei porcine africane conform prevederilor legale prin indepartarea exemplarelor care frecventeaza culturile agricole si vin in contact direct cu eventuala hrana a animalelor domestice .
   Sa vedem insa ce inseamna vanatoare conform prevederilor legale.
   u) vânătoare – acțiunea de pândire, căutare, stârnire, urmărire, hăituire sau orice altă activitate având ca finalitate capturarea vânatului ori uciderea acestuia, desfășurată asupra exemplarelor din speciile prevăzute în anexele nr. 1 și 2, aflate în stare de libertate pe fondurile de vânătoare.
   Deci dupa cum bine zice legea intelegem ca, daca actiunea de pandire,cautare starnire,urmarire haituire,a vanatului nu are finalitatea recoltarii acestuia ,nu putem vorbi despre vanatoare,si prin urmare baietii rai -nu au vanat ,deci nu puteau fi la braconaj,decat eventual au fost gasiti pe un drum public cu autorizatia legala asupra lor si cu armele si munitia legal detinute deasemenea.
   In concluzie in aceste conditii nu putem vorbi despre braconaj si braconieri,decat despre un grup de vanatori care au cazut in abatere datorita faptului ca legea este interpretabila si nu slujeste intereselor cetateanului cinstit adica interesele vanatorului dedicat care se vrea in regula cu ocazia iesirii in teren si la ora 23.59 in data de 23.08.2019 si la ora 03.00 in data de 24.08.2019 cand se intoarce din terencu sau fara vanat.
   Cat despre alte aberatii si insinuari din articol referitoare la frati, cumnati, unchi si matusi cel mai probabil au fost introduse pentru senzationalul jurnalistic.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.