miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  „Vinerea verde” va reflecta discounturi la abonamentele de călătorie cu tramvaiul din Arad

  de Raluca Medeleanu | 19 aprilie 2024, 10:50 AM | Administraţie | Știri Arad

  5

  Programul „Vinerea verde”, care prevede gratuitate la transportul cu tramvaiele din municipiul Arad în fiecare vineri, a fost lansat în iulie 2023, cu intenția de a încuraja populația să utilizeze acest tip de mijloc de transport în comun. De ceva vreme însă, CTP Arad s-a lovit de nemulțumiri din partea celor care au abonament lunar. O nouă măsură, care va fi aprobată în viitoarea ședință de Consiliu Local, va veni în sprijinul acestei categorii.

  Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Arad, Claudiu Godja, ne-a explicat că imediat după ce s-a pus, anul trecut, în aplicare măsura gratuității la transportul cu tramvaiele, au apărut sesizări prin care cetățenii care își plăteau abonament lunar reclamau că sunt discriminați, întrucât ei plătesc în acel abonament inclusiv zilele de vineri ale lunii. S-a găsit astfel o soluție prin care s-a prelungit valabilitatea abonamentelor cu încă 4 sau 5 zile, în funcție de câte zile de vineri cuprindea luna respectivă.

  CTP a observat ulterior că prin rezolvarea unei probleme, a apărut alta.

  „Au apărut decalaje la perioada de valabilitate a abonamentelor. Dacă ai abonament la 1 ianuarie, ai în iunie aproape o lună acumulată gratis, ceea ce ne-a încurcat la contabilitate, că scria abonament luna aprilie, dar era și pe mai, iar oamenii nu mai știau pe ce lună au abonamente. S-a creat confuzie, așa că am convenit cu Primăria să se reintre într-o normalitate”, a declarat pentru Special Arad directorul Godja.

  Abonamentele se vor reseta și vor intra în vigoare reduceri

  După ce se va obține aprobarea în ședința CLM care este programată în 24 aprilie, de luna viitoare se vor reseta toate abonamentele la data de 1, trecându-se pe varianta de discount în loc de zile suplimentare adăugate.

  „Nu se va mai prelungi cu zile abonamentul, ci se va face discount la abonament cu echivalentul numărul de zile de vineri din luna respectivă”, a explicat directorul CTP.

  Mai exact, dacă un abonament costă 120 lei, se va împărți această sumă la numărul de zile din luna următoare și se va înmulți cu numărul zilelor de vineri din acea lună, rezultatul fiind reducerea care se va aplica din suma inițială a abonamentului. Cum fiecare lună are un număr diferit de zile de vineri, reducerea va fluctua.

  Programul Vinerea Verde va continua să funcționeze așa cum este în continuare, pentru cei care nu optează pentru abonamente, oferind gratuitate călătorilor pe toate numerele de linie din municipiu, în fiecare zi de vineri a anului. Sistemul de validare a biletelor va fi astfel sistat pe parcursul zilelor respective.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Adică se revine la „ca înainte „…Dacă omu’ nu vrea abonament de la 1 ale lunii ci ar vrea din 6 ale lunii, pe 30 zile la care se adăugau 4-5 zile de vineri și abonamentul l expira la date diferite, așa pierde banii că nu îl folosește. De fapt nu oamenii au comentat ci CTP a văzut că oamenii ies in avantaj, că nu mai luau abonament fix in ziua când expiră,așa că dacă nu îți iei abonament de la 1 ale lunii că nu vrei să îl folosești de la 1, nu mai iei abonament ci bilet 4 lei oră. Ce se întâmplă cu cei cărora le expira abonamentele pe 10 mai, de exemplu și voiau să isi ia din 11 mai ??? Adică o să-și ia de pe 1 altul, deci sa plătească încă 10 zile in plus sau să „umble” cu bilete până pe 1 iunie??

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.