miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Viktor Orbán: „Ungaria se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei”

  de - | 17 septembrie 2022, 5:36 PM | Internaţional

  1

  Premierul ungar Viktor Orbán, aflat într-o vizită în Kötcsé, a ținut un nou discurs anti-UE și pro-Rusia în care afirmă că se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei,

  Discursul lui Viktor Orbán marchează începutul unui nou sezon politic la Budapesta. Printre altele, premierul ungar a mai spus că vrea un Guvern Fidesz până în 2060, conform Europa Liberă.

  De asemenea, Orbán a mai vorbit și despre războiul Rusiei care, spune el, ar putea dura până în 2030. Ucraina ar pierde o treime sau jumătate din teritoriu, potrivit sursei citate.

  În cadrul discursului său, Viktor Orbán a afirmat că războiul din Ucraina a fost local, dar Occidentul a intervenit, iar astfel conflictul a devenit unul global.

  Acesta a mai adăugat că acum Europa „își trage în picior” cu sancțiunile pe care le impune.

  Criza energetică provocată de sancțiuni ar putea bloca până la 40% din industria europeană în această iarnă, mai spune premierul Orbán.

  În contextul discuțiilor liderilor europeni cu privire la prelungirea pachetului de sancțiuni împotriva Rusiei pentru încă șase luni, premierul a declarat că ar trebui depuse eforturi pentru a preveni această situație.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.