Viktor Orbán: „Ungaria se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei”

  de - | 17 septembrie 2022, 5:36 PM | Internaţional

  1

  Premierul ungar Viktor Orbán, aflat într-o vizită în Kötcsé, a ținut un nou discurs anti-UE și pro-Rusia în care afirmă că se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei,

  Discursul lui Viktor Orbán marchează începutul unui nou sezon politic la Budapesta. Printre altele, premierul ungar a mai spus că vrea un Guvern Fidesz până în 2060, conform Europa Liberă.

  De asemenea, Orbán a mai vorbit și despre războiul Rusiei care, spune el, ar putea dura până în 2030. Ucraina ar pierde o treime sau jumătate din teritoriu, potrivit sursei citate.

  În cadrul discursului său, Viktor Orbán a afirmat că războiul din Ucraina a fost local, dar Occidentul a intervenit, iar astfel conflictul a devenit unul global.

  Acesta a mai adăugat că acum Europa „își trage în picior” cu sancțiunile pe care le impune.

  Criza energetică provocată de sancțiuni ar putea bloca până la 40% din industria europeană în această iarnă, mai spune premierul Orbán.

  În contextul discuțiilor liderilor europeni cu privire la prelungirea pachetului de sancțiuni împotriva Rusiei pentru încă șase luni, premierul a declarat că ar trebui depuse eforturi pentru a preveni această situație.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.