miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Viktor Orban a evitat întâlnirea cu Klaus Iohannis. A plecat în Georgia, să se întâlnească cu premierul pro-rus

  de - | 11 octombrie 2023, 1:27 PM | Internaţional | Politikos

  3

  (foto: Facebook Orbán Viktor / Klaus Iohannis)

  Conform surselor Digi24 și G4Media, premierul maghiar Viktor Orban a evitat întâlnirea cu președintele Iohannis, deși vizita șefului statului la Budapesta era stabilită de câteva luni.

  Pe agenda vizitei de astăzi a președintelui Iohannis în Ungaria este o întâlnire cu președinta Katalin Novák, dar nu și cu premierul Viktor Orban, liderul de facto al țării vecine.

  Viktor Orban a plecat încă de ieri, marți, în Georgia, pentru o întâlnire a guvernelor celor două țări, potrivit site-ului său oficial, care arată că vizita sa fusese programată din timp. El s-a întâlnit la Tbilisi cu premierul pro-rus Irakli Garibasvili.

  Plecarea lui Viktor Orban de la Budapesta ar fi motivată de faptul că premierul maghiar nu a vrut să se asocieze cu mesajele pro-europene și pro-Ucraina ale președintelui Iohannis, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

  Viktor Orban este singurul aliat al lui Vladimir Putin în interiorul UE și NATO. El este considerat calul troian al Rusiei în cele două organizații și a blocat mai multe decizii ale UE legate de sancțiunile aplicate Rusiei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Viktor Orban stie ca Presedintele Iohannis este cel care a dejucat scenariile sustinute de alianta PSD-UDMR de dupa Revolutie!
   Iohannis este unul din cei mai patrioti si demni de respect presedinti din ultimii 30 de ani…dar nu e magician!
   A fost cel care in al 12-lea ceas a blocat agenda separatista – Jo napot!
   Dar masinaria propagandei functioneaza cu forte sporite!
   Si comparatia celor doi este total neavenita! Premierul este seful resurselor – banii si puterea! Presedintele doar reprezinta!
   Greu cu nuantele…

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.