duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Viktor Orban: „Dacă era Trump președinte, războiul din Ucraina nu avea loc”

  de - | 23 iulie 2022, 4:06 PM | Internaţional

  1

  Aflat la tabăra de vară de la Băile Tușnad, Viktor Orban a făcut câteva remarci la adresa Occidentului, spunând că Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie. De asemenea, premierul maghiar a spus că dacă Trump era președinte al Statelor Unite, nu ar fi fost război în Ucraina. 

  Dacă Trump ar fi fost președinte și Merkel ar mai fi fost în funcție, războiul din Ucraina nu ar fi izbucnit niciodată”, a adăugat liderul guvernului de la Budapesta.

  Totodată, Viktor Orban a mai spus că  în acest moment caută aliați, pentru că „post-occidentalii” încearcă să perturbe Grupul de la Visegrád (format din Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria), iar războiul a zdruncinat cooperarea polono-maghiară.

  Noile guverne din Cehia și Slovacia s-au îndreptat către «post-vest», dar nu au înțeles că își pun caii într-un grajd care arde”, a mai ținut să precizeze Viktor Orban, conform fragmentelor din discursul său publicate pe twitter de jurnalistul maghiar Katalin Halmai.

  Sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.