luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Se așteaptă intensificări ale vântului și vijelii în județul Arad. ANM a emis avertizări

  de Special Arad | 1 aprilie 2024, 12:20 PM | Știri Arad

  0

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de intensificări ale vântului și vijelii pentru jumătate din țară, județul Arad fiind afectat de avertizarea meteo. Codul galben intră în vigoare de luni, 1 aprilie, ora 20:00 și se va încheia marți dimineața, ora 08:00.

  „În intervalul menționat vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…110 km/h”, informează ANM.

  Meteorologii anunță că de marți, 2 aprilie, va intra în vigoare o altă avertizare de cod galben de intensificări ale vântului, așteptându-se chiar și vijelii. Potrivit ANM „pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h. În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.