Viitorul designului interior: covoarele cu LED (video)

  de Special Arad | 14 septembrie 2014, 3:59 PM | Viitor

  0

  Domeniul tehnologiei LED a atins un nou prag la compania Philips. Cercetătorii săi au dezvoltat o mochetă care poate să transmită diferite mesaje luminoase prin intermediul LED-urilor integrate. Aplicațiile sunt potrivite pentru locurile publice aglomerate, cum ar fi gările sau aeroporturile. Aici, marcajele luminoase vor putea să orienteze pasagerii spre zona dorită sau să-i atenționeze cu privire la îmbarcare, relatează reporterntv.ro.

  „Am creat acest covor pentru a îmbunătăți viața oamenilor și mediul înconjurător. Prin această inovație putem perfecționa securitatea în imobile, putem informa oamenii și îi putem ajuta să nu se rătăcească în marile clădiri“, a spus Ed Huibers, manager Philips.

  Una dintre cele mai uzuale funcții ale “carpetei inteligente” este cea de orientare a oamenilor spre ieșirile de urgență în cazul unui incident. Marcajele luminoase pe mochetă vor putea fi foarte utile și în sălile de cinema, teatru sau operă. Un alt mesaj foarte folosit de covorul transmisiv va fi “Nu Deranjați!”, care va fi afișat direct în fața ușii camerei de hotel.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.