miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Viitorul Apple Watch ne-ar putea identifica de la încheietura mâinii

  de Special Arad | 16 ianuarie 2021, 9:15 AM | IT

  0

  Următoarea generație de Apple Watch ar putea fi prima care va include în cele din urmă un sistem de autentificare biometrică. Compania americană, după cum rezultă dintr-un brevet apărut luna trecută, se gândește la simpla integrare a TouchID de la smartphone-uri, dar și la o soluție alternativă. Aceasta este bazată tot pe FaceID, însă fără nevoia de a compromite estetica pentru a introduce senzorii de identificare. Este vorba de problema veche a crestăturii de pe iPhone, care, totuși, ar putea fi în cele din urmă eliminată din următoarea generație de iPhone.

  Obiectul brevetului înregistrat la USPTO – United States Patent and Trademark Office cu doar câteva zile în urmă, pe 7 ianuarie, este de fapt o tehnologie capabilă să permită o identificare unică pur și simplu prin purtarea Apple Watch. Ca exemplu, la fel cum este înregistrat pulsul.

  De fapt, în cazul cadranului, un senzor de lumină ar putea crea o hartă 3D a porțiunii sistemului venos al încheieturii mâinii pe care utilizatorul poartă dispozitivul: în acest fel, pentru deblocarea Apple Watch, nu ar fi necesară nicio interacțiune specială. Este suficient să purtați viitorul smartwatch Apple Watch, conform HDBlog.

  Sperăm să primim pe viitorul Apple Watch și o durată de viață mai lungă a bateriei. Apple trebuie să rezolve și această problemă pentru că rivalul său Samsung a lansat în toamnă un Samsung Galaxy Watch 3 cu o durată de viață a bateriei de peste 48 de ore. Apple Watch 6 are o baterie cu durata de 18 ore! Apple trebuie să riposteze în privința bateriei.

  Nu știm momentan ce tip de tehnologie vom vedea în cele din urmă implementată: având în vedere că senzorii actuali întâmpină deja probleme, de exemplu cu pielea tatuată, TouchID pare o soluție mai ieftină și mai eficientă. Dar cunoaștem Apple și tendința sa de a merge pe o idee precisă în privința experienței utilizatorului: Apple dorește să fie cât mai imediată și fără fricțiuni posibil.

  Numai timpul ne va oferi un răspuns, dar probabilitatea ca următoarea generație de Apple Watch să integreze o tehnologie de deblocare biometrică este reală.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.