sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Viitoarele ceasuri Apple Watch ar putea veni cu o curea gen cameleon

  de Special Arad | 25 martie 2023, 11:04 AM | IT

  0

  (foto: Apple)

  Alegerea celei mai bune curele sau brățări pentru un ceas Apple Watch sau de la altă marcă, pentru diferite ocazii, poate fi distractivă sau o durere de cap. Dar Apple lucrează la o brățară specială care își schimbă culoarea și care să se potrivească atât cu starea ta, cât și cu hainele.

  Potrivit TechRadar, Apple a brevetat recent o „Curea de ceas cu o culoare reglabilă”. Din documentația care însoțește cererea de brevet aflăm că este o curea cu „funcții electrocromice” speciale, care poate fi ajustată pentru a se potrivi cu ținuta și poate „oferi notificări utilizatorului”.

  Brevetul depus de Apple la USPTO în SUA descrie o curea Apple Watch care își schimbă culoarea și va funcționa folosind „o tensiune aplicată” pentru a trece între „o varietate de culori și combinații de culori”. Pentru a realiza acest lucru, se pare că această curea/brățară de ceas ar fi făcută dintr-o țesătură țesută din filamente. Aceste filamente ar include acele caracteristici electrocromice, ceea ce înseamnă că pot face modificări reversibile de culoare. O tehnologie similară este utilizată în ferestrele inteligente, care se pot schimba de la lumină la întuneric pentru a economisi energie.

  Apple ar putea căuta noi modalități de a folosi cureaua

  Brevetul explică modul în care ați putea folosi cureaua de ceas cameleonică. „Selectările de culoare pot fi făcute și ajustate fără a scoate și a schimba cureaua de ceas”, spune Apple. În mod intrigant, brevetul mai precizează că „elementele reglabile în culoare ale curelei pot fi aranjate și controlate independent”. Acest lucru înseamnă că ar putea afișa pictograme, forme sau texte. Aceasta înseamnă că Apple ar putea căuta noi modalități de a trimite notificări sau actualizări utilizatorului.

  Ca toate acestea nu înseamnă că vom vedea astfel de curele pe viitoarea serie Apple Watch 9 sau cum se va numi. Dar este un concept intrigant care ar putea fi o bună modalitate de a-i determina pe viitorii proprietari de Apple Watch să facă upgrade de la modele deja puternice, cum ar fi actualul Apple Watch 8 Ultra.

  Am văzut recent un brevet pentru un Samsung Galaxy Watch descriind un ceas care conține un proiector minuscul care poate „transmite informații din partea exterioară a carcasei sale pe mâna utilizatorului”. Acest lucru nu este diferit de conceptul Apple, ambele explorând modalități de a afișa informații în afara carcasei unui ceas.

  O curea de ceas care își schimbă culoarea ar putea, cu siguranță, să atragă pe cei care nu doresc să cumpere mai multe curele diferite. Dar ar putea fi și mai util din perspectiva sănătății și fitness-ului.

  Având în vedere notificările privind sănătatea inimii – pentru ritmuri înalte, scăzute și neregulate – o parte din ce în ce mai importantă a Apple Watch, este posibil ca Apple să vadă în accesoriile care își schimbă culoarea o altă modalitate prin care dispozitivul să avertizeze proprietarii și persoanele din apropiere când ceva nu este în regulă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.