sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Mi-am îndeplinit visul din copilărie”- Maria, viitoarea poetă din Seleuș

  de Andrada Bobiș | 4 aprilie 2024, 8:18 PM | Povești despre oameni | Știri Arad

  0

  O fire mereu veselă, care emană bunătate în jurul ei, Maria ne-a dezvăluit momente încărcate de emoții, din perioada când s-a descoperit pe ea : viitoarea poetă din Seleuș.

  „Mi-am îndeplinit visul din copilărie….să devin poetă”, începe Maria să ne dezvăluie cine este acest copil talentat din Seleuș, printr-un motto precum în povești : ,,Dacă e menit să fie, va fi! Acestea au fost cuvintele care m-au incurajat la fiecare obstacol. Și așa cum îmi place mie să spun -Domnul a plănuit, Domnul a împlinit! Sunt Maria Baltaru, am 16 ani sunt din Seleuș și studiez la ,,Colegiul Mihai Viteazul” din Ineu. De curând mi-am împlinit visul din copilărie : să devin poetă. Atunci când eram mică, stăteam pe afară, mă jucam cu cuvintele pe care le treceam apoi pe un mic caiețel.

  Cu timpul, m-am împrietenit cu stiloul. Am început să scriu din ce în ce mai mult, însă la un moment dat m-am oprit. Nu mă simțeam pregătită să-mi fac glasul auzit. Anul trecut prin ianuarie, mai exact într-o seară de vineri, povesteam cu părinții mei, când dintr-o dată mi-a venit inspirația să scriu o poezie. Prima poezie scrisă după mult timp de pauză. I-am dat titlul : ,,Dragoste…o pacoste”. Poezia am scris-o cu drag și am fost atât de mândră de ea încât am continuat. Scrisul mi-a devenit pasiune, iar stiloul mi-a revenit ca prieten. Am scris cu mult drag până în luna august, când m-am trezit cu un număr de 86 de poezii.

  Așa că m-am hotărât să le așez frumos într-o carte. Cu ajutorul lui Dumnezeu le-am făcut pe toate! Pe data de 26 octombrie 2023 mi-am îndeplinit marea mea dorință, pe care mi-am dorit-o de mic copil, iar acum acel copil cu suflet blând e împlinit, ceea ce mă bucură cel mai mult! „, se destăinuie Maria.

  Familia Mariei, un susținător de nădejde

  Părinții Mariei, Dorina și Costel, oameni modești, extrem de harnici, și-au dorit mereu, ca unicului lor copil să nu-i lipsească nimic. Ani la rând au muncit cu multă sudoare pe frunte, însă cu speranță și încredere că fiica lor, într-o zi își va îndeplini al ei vis. Așa s-a și-ntâmplat, iar anul trecut , Maria și-a publicat prima ei carte cu poezii. La cei 16 ani ai ei, a crezut în forța dorinței, și încurajată de părinți, copila și-a văzut visul împlinit.

  Acum, Dorina și Costel Baltaru mai au un vis : ca fiica lor să-și continue studiile la Facultatea de Medicină, acolo unde Maria își dorește tare mult să ajungă. Tânăra poetă din Seleuș, cu ochii săi luminoși, privește lumea cu o sensibilitate aparte și transpune frumusețe, tristețe și pasiune în versuri care ating sufletele tuturor celor ce le citesc.

  Maria, prin fiecare vers al ei își deschide inima iar fiecare poezie scrisă de ea, parcă devine o fereastră către sufletul ei…a unei copile din Seleuș, cu vise mari și împlinite.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.