Victorie ușoară la alegeri pentru Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic

  de - | 4 April 2022, 12:21 AM | Internaţional

  0

  (foto: politika.rs)

  Precum în cazul premierului Viktor Orban în Ungaria, rezultatele preliminare indică faptul că președintele actual al Serbiei, Aleksandar Vucic, a obţinut o victorie clară la alegerile prezidențiale care au avut loc tot duminică. Acesta a obţinut în jur de 70% din voturi, la o distanţă enormă faţă de principalul său opozant, Zdravko Ponos, potrivit timisoarastiri.ro.

  Reprezentantul Partidului Progresist pare să câștige, astfel, cel de-al doilea mandat de președinție, pentru următorii cinci ani.

  Un exit poll sugerează că Partidul Progresist Sârb (SNS) urmează să câștige și cele mai multe locuri în parlament, cu 43,6% din voturi, urmat de Alianța de opoziție Unită pentru Victorie cu 12,9% și de Partidul Socialist din Serbia cu 11,6%, potrivit Deutsche Welle.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.